• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Komisijas patērētāju tiesību aizsardzības komisāres vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.12.2007., Nr. 195 https://www.vestnesis.lv/ta/id/167429

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Vācijas Bundestāga Starptautiskās parlamenta stipendiju programmas atlases komisijas pārstāvju vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

05.12.2007., Nr. 195

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Komisijas patērētāju tiesību aizsardzības komisāres vizīti Latvijā

 

4.decembrī Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze tikās ar Eiropas Komisijas patērētāju tiesību aizsardzības komisāri Meglenu Kunevu.

Saeimas priekšsēdētājs G.Daudze savā uzrunā sveica Eiropas Komisijas patērētāju tiesību aizsardzības komisāri Saeimā, savukārt komisāre M.Kuneva pastāstīja, ka uzturas mūsu valstī, lai iepazītos ar patērētāju tiesību aizsardzības situāciju. M.Kuneva īsumā informēja par Eiropas Komisijas darbu un aktivitātēm, tostarp Eiropas patērētāju politikas galvenajiem jautājumiem.

Tikšanās laikā puses atzina, ka svarīgi katrā Eiropas Savienības (ES) dalībvalstī plaši informēt par ES iniciatīvām patērētāju tiesību aizsardzības jomā, un bija vienisprātis par nepieciešamību uzraudzīt kvalitatīvu patērētāju tiesību aizsardzības normatīvo aktu ievērošanu. Sarunā īpaša uzmanība tika pievērsta patērētāju tiesību aizsardzības jautājumiem jaunajās ES dalībvalstīs.

Sarunas gaitā puses sprieda par makroekonomisko situāciju Latvijā un citās ES dalībvalstīs, tostarp par Māstrihtas kritēriju ievērošanu un iespēju pievienoties eirozonai. Noslēgumā tika pārrunāta arī ES dalībvalstu iedzīvotāju attieksme pret savas valsts dalību ES.

4.decembrī Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vaira Paegle, Tautsaimniecības komisijas priekšsēdētājs Guntis Blumbergs un komisiju deputāti tikās ar Eiropas Komisijas patērētāju tiesību aizsardzības komisāri Meglenu Kunevu.

Tikšanās laikā patērētāju tiesību aizsardzības komisāre M.Kuneva iepazīstināja ar Eiropas Komisijas (EK) paveikto patērētāju tiesību aizsardzības regulējuma pilnveidošanā, sagatavojot tiesību aktus un izstrādājot iniciatīvas. Viņa minēja EK Zaļo grāmatu, ar kuru ievērojami tiks pārskatīti ES pamatnoteikumi attiecībā uz patērētāju tiesību aizsardzību.

Skarot patērētāju tiesību aizsardzības līmeni ES dalībvalstīs, M.Kuneva atzina, ka tas ir atšķirīgs atkarībā no situācijas katras valsts iekšējā tirgū. Jo lielāka konkurence iekšējās tirgū, jo augstākas prasības patērētājiem, kas savukārt rada iespēju nodrošināt šo patērētāju tiesību aizsardzību.

M.Kuneva, runājot par EK nākotnes mērķiem, uzsvēra, ka ir nepieciešams panākt saskaņotību visās dalībvalstīs, kopumā uzlabojot tiesību aktu izstrādi patērētāju tiesību aizsardzības jomā, galvenokārt nosakot, kādās jomās pastāv tiesiskā regulējuma atšķirības, un vai tas iekšējā tirgū veicina šķēršļu rašanos patērētājiem un uzņēmējiem.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!