• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Parlamenta aicinājumu Gruzijai ievērot demokrātijas principus un vārda brīvību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.11.2007., Nr. 193 https://www.vestnesis.lv/ta/id/167181

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par jaunām Eiropas Savienības prasībām televīzijas reklāmām

Vēl šajā numurā

30.11.2007., Nr. 193

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Parlamenta aicinājumu Gruzijai ievērot demokrātijas principus un vārda brīvību

 

Eiropas Parlaments “aicina Gruzijas iestādes ievērot vārda brīvības principu, tostarp pulcēšanās brīvību un plašsaziņas līdzekļu brīvību”, kā arī “veikt objektīvu un neatkarīgu izmeklēšanu par nopietnajiem cilvēktiesību un plašsaziņas līdzekļu brīvības pārkāpumiem”. Šāda nostāja izteikta 29.novembrī atbalstītajā rezolūcijā.

Eiropas Parlaments atzinīgi vērtē Gruzijas prezidenta M.Saakašvili lēmumu rīkot pirmstermiņa prezidenta vēlēšanas un lūdz valdību nodrošināt, lai visiem kandidātiem kampaņas laikā būtu vienlīdzīga un objektīva piekļuve plašsaziņas līdzekļiem.

Parlaments mudina visus Gruzijas politiskos spēkus sākt diskusiju par izmaiņām, kas pieļautu atklātas debates par izšķirošiem politiskiem jautājumiem, tostarp Krievijas faktoru Gruzijas iekšpolitikā un “iesaldētiem” konfliktiem.

“ES jāpauž stingrāka nostāja reģiona izšķirošajos jautājumos un jāiesaistās ciešāk, neraugoties uz Krievijas pašreizējo negatīvo attieksmi pret ES lomu kopīgajās kaimiņvalstīs,” teikts rezolūcijā, norādot, ka “Krievijas varas iestādēm ir beidzot jāsaprot, ka Krievijas ietekmi tās kaimiņvalstīs ne tik daudz mazina ģeopolitiskā sacensība ar ES, kā pašas Krievijas attieksme pret dažām tās kaimiņvalstīm”.  

Rezolūcija pieņemta, pamatojoties uz 14.novembrī notikušajām Eiropas Parlamenta debatēm. Deputāti tajās pievērsās politiskajam saspīlējumam Gruzijā, kur sešu dienu ilgās opozīcijas manifestācijas izvērtās vardarbīgās izpausmēs, kad drošības spēki demonstrāciju pārtraukšanai lietoja ūdensmetējus, gumijas lodes, asaru gāzi un ievainoja ap pieciem simtiem protestētāju. Prezidents M.Saakašvili 7.novembrī pasludināja 15 dienu ilgu ārkārtas stāvokli Tbilisi. Tas tika atcelts 2007.gada 16.novembrī. Prezidents kā izlīguma žestu ir ierosinājis 5.janvārī rīkot pirmstermiņa prezidenta vēlēšanas, kas bija viena no opozīcijas prasībām.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!