• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par trūkumu novēršanu dienesta 112 darbībā līdz 22.decembrim. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.11.2007., Nr. 193 https://www.vestnesis.lv/ta/id/167176

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par uzņēmējdarbības vides pilnveidošanu

Vēl šajā numurā

30.11.2007., Nr. 193

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par trūkumu novēršanu dienesta 112 darbībā līdz 22.decembrim

 

Satiksmes ministrija norāda, ka līdz šā gada 22.decembrim novērsīs trūkumus dienesta 112 darbībā, proti, tiks nodrošināta datu par zvanītāja atrašanās vietas nodošana dienestam, ja tiek zvanīts no mobilā tālruņa.

Līdz ar to Latvijai ir visas iespējas, ka Eiropas Komisijas pieteikums tiesā nemaz nenonāks.

Kā jau ziņots, Eiropas Komisija iespējams lems par tiesvedības sākšanu pārkāpumu procedūrai par Universālā pakalpojuma direktīvas prasības neieviešanu Latvijā – tas ir zvanītāja atrašanās vietas datu nenodošanu dienestam 112, ja tiek zvanīts no mobilā tālruņa.

Latvijā šīs direktīvas 26.panta 3.punkta normas ir iekļautas Elektronisko sakaru likumā, kā arī 2006.gada 19.decembrī izdoti Ministru kabineta noteikumi Nr.1013 “Noteikumi par izsaucēja atrašanās vietas datu noteikšanu, apstrādi, uzturēšanu un nodošanu”. Noteikumos ir paredzēts pārejas periods.

Atbilstoši direktīvas prasībām Latvija līdz šā gada 22.jūlijam ir nodrošinājusi, ka fiksētā tīkla operatori informāciju par zvanītāja atrašanās vietu nodod dienestam 112.

Savukārt izsaucēja atrašanās vietas dati publiskajos mobilajos telefonu tīklos ir jānodrošina līdz 2007.gada 22.decembrim. VAS “Elektronisko sakaru direkcija” jau testa režīmā izmanto visas iekārtas, lai nodrošinātu datu nodošanu dienestam 112, ja tiek zvanīts no mobilā tālruņa.

Latvijai iestājoties Eiropas Savienībā, šiem izsaucēja atrašanās vietas datiem bija jābūt pieejamiem dienestam 112. Pašlaik izsaucēja atrašanās vietas dati ir pieejami operatīvajiem dienestiem no zvaniem fiksētajā tīklā un no zvaniem mobilajā tīklā ar precizitāti vienas bāzes stacijas šūnas ietvaros un pēc pieprasījuma no operatīvajiem dienestiem.

Jautājums par dienestu 112 ir izvirzīts kā prioritāte EK un Eiropas Parlamentam. Pašlaik tiesvedība ir uzsākta pret vairākām valstīm par 112 jautājumu dažādos griezumos – Itāliju, Lietuvu, Nīderlandi, Portugāli, Slovākiju un Poliju.

Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!