• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Šonedēļ žurnālā "Komersanta Vēstnesis". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.11.2007., Nr. 191 https://www.vestnesis.lv/ta/id/167033

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par atbalstu talantīgiem bērniem

Vēl šajā numurā

28.11.2007., Nr. 191

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Šonedēļ žurnālā “Komersanta Vēstnesis”:

 

KV48VAKS.JPG (44926 bytes)• Vaira Vīķe-Freiberga un Andris Šķēle pagājušonedēļ publiskās uzrunās par valsts attīstību vērtēja arī uzņēmējdarbības vidi. Pāris jautājumos abu redzējums saskanēja. Taču akcenti un skatījums kopumā uz lietām un notiekošo – ne. Abu runu svarīgākie fragmenti un atskats uz Spīdolas balvas pasniegšanas pasākumu – jaunākajā “KV” numurā.

 

• Metālapstrādes un mašīnbūves industrija – viens no “smagsvariem”, kas mūsu valstij dod vērā ņemamu artavu iekšzemes kopproduktā un eksportā. Cik tā ir attīstīta? Kā to ietekmēs energoresursu cenu kāpums un citi faktori? Intervijā “Komersanta Vēstnesim” skaidro Latvijas mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības uzņēmēju valdes priekšsēdētājs Vilnis Rantiņš.

 

• SIA “Metāla dizaina” līdzīpašnieki pirmos pasūtījuma darbus veica privātmājas garāžā, tikko beiguši Mākslas akadēmiju. Tagad uzņēmums ir īstenojis vairākus darbus ārzemēs un ieņēmis stabilu pozīciju Latvijas uzņēmumu vidū. Tas viss paveikts bez neviena kredīta. Rakstā “Metāla skaistuma meistari” uzņēmuma līdzīpašnieks Māris Šustiņš stāsta par biznesu, kuram pamatā ir laba izglītība un sirds patika pret darāmo.

 

• Raksts “Vēl ir 2 miljoni latu labām idejām” atkāj uzņēmēju pieredzi, sadarbojoties ar riska kapitāla fonda “Zaļās gaismas investīcijas” komandītsabiedrību “ZGI fonds”. Pašreizējā fondā vēl ir divi miljoni latu, kurus plānots investēt līdz nākamā gada vidum.

 

• Sertificēts nodokļu konsultants Jevgenijs Ostaškovs publikācijā “Par grāmatvedību un nodokļiem administratīvajās lietās” dod vērtīgus padomus un, kā matemātikas grāmatās, piedāvā pārskatāmus praktiskus piemērus, kā uzņēmuma veiktās darbības jāatspoguļo grāmatvedībā.

 

• 2007.gada 1.novembrī Saeima pieņēma likumu “Grozījumi likumā “Par uzņēmumu ienākuma nodokli””, kas stājas spēkā 2007.gada 28.novembrī. Valsts ieņēmumu dienests skaidro grozījumu būtiskākos jautājumus.

 

• Jautājums “Kā no savas naudas iegūt vēl vairāk naudas?” interesē gandrīz visus. Atbildi piedāvājam pārskatā par naudas ieguldīšanas iespējām Latvijā.

 

• Diskriminācija darbavietā var notikt, pat stāstot anekdotes par kādu no sabiedrības grupām. Vai tiešām Latvijas darba tirgū mēs nevienu nediskriminējam? Vairāk lasiet materiālā “Diskriminācija – neredzama, bet jūtama”.

 

• Jaunākajā “Komersanta Vēstneša” numurā vēl par jauno grāmatu “Nodokļi Latvijā 2007”, lauku saimniecību paplašināšanos, minimālās algas pieaugumu Igaunijā, Eiropas naudas apgūšanu u.c.

 

“Komersanta Vēstneša” redakcija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!