• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par situāciju un veicamajiem darbiem pēc ugunsgrēka Kalpaka muzejā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.11.2007., Nr. 191 https://www.vestnesis.lv/ta/id/167009

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par rekomendācijām Latvijai sakarā ar Spīdzināšanas izskaušanas konvenciju

Vēl šajā numurā

28.11.2007., Nr. 191

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par situāciju un veicamajiem darbiem pēc ugunsgrēka Kalpaka muzejā

 

26.novembrī Aizsardzības ministrijā notika sanāksme par 23.novembrī notikušo ugunsgrēku Oskara Kalpaka muzejā, kas atrodas Saldus rajona Zirņu pagasta “Airītēs”.

Latvijas Kara muzeja direktore Aija Fleija informēja par situāciju pēc ugunsnelaimes un veicamajiem darbiem. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta operatīvā rīcība ir ļāvusi izglābt visus muzeja eksponātus. A.Fleija informēja, ka ugunsgrēka radītie bojājumi galvenokārt ir saistīti ar muzeja saimniecisko inventāru.  

“Oskara Kalpaka muzejam ir liela kultūrvēsturiska nozīme. Tāpēc ir ļoti svarīgi, lai muzejs pēc iespējas ātrāk atsāktu savu darbību un atkal būtu pieejams tā apmeklētājiem,” norādīja aizsardzības ministrs Atis Slakteris.

Sanāksmē tika nolemts no Aizsardzības īpašumu valsts aģentūras (AĪVA) līdzekļiem piešķirt nepieciešamo finansējumu muzeja ēkas konservācijai un pagaidu jumta uzlikšanai. Ir izveidota Aizsardzības ministrijas Audita departamenta vadīta komisija dienesta pārbaudes veikšanai, kurai līdz šā gada 20.decembrim jāsniedz ziņojums par pārbaudes rezultātiem. Ugunsgrēka izraisītie kopējie zaudējumi vēl tiks aprēķināti.

Pirmā latviešu karaspēka pulkveža Oskara Kalpaka piemiņas muzejs tika atklāts 1936.gadā. Padomju laikos muzeja ēkā bija izvietota pasta nodaļa. 1990.gada 11.novembrī tika atklāts atjaunotais O.Kalpaka muzejs. 2006.gadā AĪVA O.Kalpaka muzeju pārņēma savā apsaimniekošanā. Kopš 2007.gada muzejs un piemiņas vieta ir Latvijas Kara muzeja atsevišķa struktūrvienība.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!