• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uz deputātu jautājumu rakstiski iesniegtā atbilde. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.11.2007., Nr. 188 https://www.vestnesis.lv/ta/id/166707

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par aviācijas radītā piesārņojuma ierobežošanu

Vēl šajā numurā

22.11.2007., Nr. 188

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uz deputātu jautājumu rakstiski iesniegtā atbilde

 

Ministrs A.Šlesers

Uz jaut.nr. 34/J9 – dok.nr. 1636

Par grozījumiem Autopārvadājumu likumā

 

Atbildot uz Saeimas kancelejas 2007.gada 8.novembra vēstuli Nr.12/2-7-n/258-(9/07) ar Saeimas deputātu pieprasījumu, Satiksmes ministrija informē, ka, pildot 2007.gada 18.aprīlī pieņemto Autopārvadājumu likuma grozījumu 39.panta 5.1 daļu par pārvadātāja noteiktās maksas(tarifa) par pasažieru un bagāžas pārvadājumiem ar vieglo taksometru norādīšanu ārpusē uz transportlīdzekļa, tika izstrādāts Ministru kabineta noteikumu projekts “Grozījumi Ministru kabineta 1999.gada 9.novembra noteikumos Nr.378 “Noteikumi par pasažieru pārvadāšanu ar vieglajiem taksometriem”” un izsludināts Valsts sekretāru sanāksmē 2007.gada 7.jūnijā.

2007.gada 31.jūlijā minētais projekts pēc ministriju (institūciju) saņemtajiem atzinumiem un starpministriju sanāksmes tika sagatavots un nosūtīts Valsts kancelejai izskatīšanai Ministru kabineta sēdē.

Izpildot Ministru prezidenta 2007.gada 6.septembra rezolūciju Nr.18/TA-2079 (2007-UZD-2140), noteikumu projekts tika precizēts atbilstoši 2007.gada 5.septembra Valsts kancelejas Juridiskā departamenta atzinumam, kas paredzēja grozījumu vietā jaunu noteikumu izdošanu, paredzot abus Autopārvadājumu likuma pilnvarojumus (esošo un jauno).

Precizētais projekts (jauni noteikumi) tika nosūtīts ministrijām saskaņošanai. Tieslietu ministrija izteica vairākus iebildumus, kas skāra spēkā esošo noteikumu normas un neattiecās uz informācijas par pārvadātāja noteiktās maksas (tarifa) izvietošanu ārpusē uz transportlīdzekļa. Iebildumi skāra jautājumus par taksometru stāvvietu aprīkojumu, pašvaldību kompetenci noteikt atšķirīgus, citādus taksometra atšķirības zīmes izmērus, liegumu veikt valsts tehnisko apskati, ja taksometra speciālās atļaujas(licences) vai licences kartītes (patenta) derīguma termiņš ir beidzies vai tā ir anulēta utt. Daļa no saņemtajiem iebildumiem tika ņemta vērā, bet par pārējiem 2007.gada 16.oktobrī tika rīkota starpministriju (starpinstitūciju) sanāksme.

Ministru kabineta noteikumu projekts “Noteikumi par pasažieru pārvadāšanu ar vieglajiem taksometriem” 2.novembrī nosūtīts Valsts kancelejai, lai iekļautu izskatīšanai Ministru kabineta sēdē.

 

Satiksmes ministrs A.Šlesers

Rīgā 2007.gada 9.novembrī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!