• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par datoriem pedagogu vajadzībām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.10.1999., Nr. 348/350 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16596

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Fulbraita stipendiju konkursu arī Latvijai

Vēl šajā numurā

22.10.1999., Nr. 348/350

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par datoriem pedagogu vajadzībām

No vakardienas līdz pat šī gada beigām — 31.decembrim — visi skolotāji, bērnudārzu audzinātāji, arodskolu mācību spēki un augstskolu pasniedzēji var iegādāties datorus personīgai lietošanai ar atvieglotiem līzinga noteikumiem. Tas iespējams, pateicoties kopīgam projektam, ko realizē SIA "Hanza līzings"un individuālais uzņēmums "Rigerts & Rigerts" ("Datoru serviss") sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju. Tiem pedagogiem, kuri vēlēsies iegādāties datorus, tiks būtiski samazināts pirmās iemaksas apjoms, līzinga likme un krietni pagarināts galējais atmaksas termiņš. "Lattelekom" projekta klientiem piedāvā īpašus interneta pieslēguma tarifus, tajā skaitā bezmaksas pieslēgumu.

"Šī projekta galvenais mērķis ir palīdzēt informācijai un informāciju tehnoloģijai ienākt vienā no sabiedrībai svarīgākajām nozarēm — izglītībā," informējot par projekta norises gaitu un kārtību, uzsvēra SIA "Hanza līzings" direktors Artis Birkmanis.

Lai iesaistītos projektā un iegādātos darbam mājās īpaši piemērotus datoru komplektus, skolotājiem ir jādodas uz firmas "Rigerts & Rigerts" tirdzniecības salonu "Datoru serviss", kas atrodas Rīgā, Matīsa ielā 88. Tur, uzrādot pasi un darba līguma kopiju vai izziņu no darbavietas par atalgojumu, katrs interesents varēs noslēgt līzinga līgumu un veikt pirmo iemaksu. A.Birkmanis pastāstīja, ka pedagogi varēs izvēlēties, kādu datoru komplektu pirkt — tiks piedāvāti īpaši mājas datoru komplekti vai iespējas izvēlēties datortehniku no veikala piedāvājuma. Kā paskaidroja uzņēmuma "Rigerts & Rigerts" direktors Aldis Rigerts: "Esam izvēlējušies datoru komplektāciju, kas ir mūsdienīga, bet nav pārlieku dārga, pēc mūsu domām, tas ir tas, kas skolotājam šodien nepieciešams." Vienīgais noteikums — lai kopējā pirkuma vērtība nepārsniegtu 1000 latus, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli. Līzinga cenā ietilpst gan aparatūra (monitors un procesors), gan komplektā esošais programmnodrošinājums — operācijsistēma. Pirmā iemaksa ir 10 procenti no pirkuma summas, pērkot, piemēram, komplektu par 550 latiem, tā būtu aptuveni 60 latu. Par atlikušo daļu kopā ar līzinga procentiem jānorēķinās ikmēneša maksājumu veidā, maksimālais atmaksas termiņš ir divi gadi. Minētā piemēra gadījumā katru mēnesi būtu jāmaksā apmēram 24 lati.

Kā noskaidrojās projekta prezentācijas laikā, datoru kārotājiem gan mazliet jāparēķina un jānoskaidro kopējie ģimenes budžeta ienākumi. Noslēgt līzinga līgumu iespējams gadījumā, ja ienākums uz vienu ģimenes locekli ir aptuveni 100 latu mēnesī. Taču, kā apgalvoja gan SIA "Hanza līzings", gan tirdzniecības salona "Datoru serviss" pārstāvji, katrs gadījums tikšot izskatīts individuāli, un, ja skolotājs šaubās, vai viņš spēs izpildīt visus līzinga līguma noteikumus, pedagogs var savus dokumentus atsūtīt uz tirdzniecības salonu, kur tie tiks izskatīti un sniegta atbilde. Noslēgt līgumu iespējams pusstundas laikā, tajā pašā dienā pircējs datoru var arī saņemt un vest mājās.

Līdzīgs projekts jau ir ticis realizēts Igaunijā, tas guvis lielu popularitāti, un akcijas rezultātā nopirkti aptuveni 400 datori.

Liena Pilsētniece, "LV" iekšlietu redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!