• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pirmsskolas pedagogu atalgojuma pilnveidi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.11.2007., Nr. 178 https://www.vestnesis.lv/ta/id/165804

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par skolēnu formas tērpu ieviešanu

Vēl šajā numurā

06.11.2007., Nr. 178

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pirmsskolas pedagogu atalgojuma pilnveidi

 

Mērķtiecīgi īstenojot izglītības darbinieku atalgojuma sistēmas pilnveidi ilgtermiņā un aktīvi strādājot pie nākamā gada valsts budžeta projekta, līdztekus visu izglītības pakāpju pedagogu atalgojuma sistēmas sakārtošanai 2008./2009.mācību gadā Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) īpašu uzmanību plānojusi pievērst pirmsskolas pedagogu atalgojuma pilnveidei, jo šajā sektorā nodarbinātajiem izglītības darbiniekiem ir zemākais atalgojums.

Plānojot nākamā mācību gada būtiskākos darbus, izglītības un zinātnes ministre Baiba Rivža uzsver: “Pirmskolas izglītības posms ir svarīgs cilvēka personības veidošanā, tas ir pamats turpmākajai bērna attīstībai. 2008.gada valsts budžeta projektā papildus paredzētie 1,5 miljoni latu būtu novirzāmi, lai nodrošinātu samaksu par gatavošanos nodarbībām pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogiem.” Šo priekšlikumu B.Rivža plānojusi pārrunāt ar IZM sociālajiem partneriem – Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrību (LIZDA), Latvijas Izglītības vadītāju asociāciju (LIVA), Latvijas vecāku apvienību “VISI” u.c. Tāpat vēstuli ar šo priekšlikumu ministre nosūtījusi Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdētājam Andrim Jaunsleinim un Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijai, jo saskaņā ar likumu “Par pašvaldībām” pirmsskolas izglītības nodrošināšana ir pašvaldības funkcija.

Ministre piebilst, ka viņas un IZM īpašā prioritāte ir un paliek visu pakāpju pedagogu atalgojuma sistēmas sakārtošana ilgtermiņā, tajā skaitā – samaksas nodrošināšana par līdz šim neapmaksātajām skolotāju darba pozīcijām. Saskaņā ar 2007./2008.mācību gada tarifikāciju, pedagogiem no 2007.gada 1.septembra tiek nodrošināts šāds vidējais atalgojums:

• priekšmetu pasniegšana – 479 249 stundas;

• individuālais darbs – 41 672 stundas;

• rakstu darbu labošana – 44 577 stundas;

• kopējais apmaksājamo stundu skaits – 628 705 stundas;

• samaksa par priekšmetu pasniegšanu – 324,03 lati;

• samaksa par papildu darba veikšanu (konsultācijas, rakstu darbu labošana, klases audzināšana) – 100 lati;

• vidējā darba alga valstī – 424 lati.

IZM panākusi, ka no 2008.gada 1.septembra pedagogiem atalgojums par vienu darba likmi tiks paaugstināts par 60 latiem. Tāpat IZM panākusi, ka nākamā gada valsts budžeta projektā paredzēti papildu 1,5 miljoni latu, lai no 2008.gada 1.septembra nodrošinātu atalgojumu par līdz šim neapmaksātajām pozīcijām. Ministre akcentē, ka arī potenciālo valsts budžeta grozījumu kontekstā IZM galvenā prioritāte būs līdzekļu rašana līdz šim neapmaksāto pedagogu darba pozīciju apmaksai.

Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!