• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par nekustamo īpašumu lietu sakārtošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.11.2007., Nr. 178 https://www.vestnesis.lv/ta/id/165803

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pirmsskolas pedagogu atalgojuma pilnveidi

Vēl šajā numurā

06.11.2007., Nr. 178

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par nekustamo īpašumu lietu sakārtošanu

 

Turpinot darbu pie nekustamo īpašumu jautājumu sakārtošanas, Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) tuvākā laikā veiks tās valdījumā esošo nekustamo īpašumu objektu novērtēšanu un nekustamo īpašumu pārvaldes un uzskaites procesu kontroles pilnveidi. Tā rezultātā tiks efektivizēta nekustamo īpašumu pārvaldība un valsts finanšu līdzekļu izlietošana.

Valsts sekretārs M.Gruškevics uzsver: “Pēdējā gada laikā ir daudz paveikts, lai sakārtotu situāciju ar IZM valdījumā esošajiem nekustamajiem īpašumiem – apsekota lielākā daļa IZM valdījumā esošo īpašumu, kas atrodas Rīgā, sastādīti akti, lai apzinātu esošo situāciju un lemtu par tālāko rīcību. Tāpat turpinās citām personām lietojumā nodoto nekustamo īpašumu stāvokļa apzināšana, notiek to dokumentācijas sakārtošana, piemēram, pilnvaroti skolu direktori, lai nodrošinātu īpašumu ierakstīšanu zemesgrāmatā.”

Lai nodrošinātu operatīvāku darbu, pašlaik tiek pilnveidota datubāze IZM valdījumā esošo nekustamo īpašumu uzskaitei. Savukārt, lai nodrošinātu atklātību un ievērotu labas pārvaldības principus, IZM mājaslapā tiek publicēti IZM nekustamā īpašuma un valsts mantas apsaimniekošanas komisijas sēžu protokoli.

Sekmīgas valsts mantas apsaimniekošanas nodrošināšanai ir jāveic IZM valdījumā esošo nekustamo īpašumu visaptveroša novērtēšana, lai IZM bilancē precizētu īpašumu bilances vērtību atbilstoši pašreizējai ekonomiskajai situācijai. Tas nepieciešams, lai nodrošinātu likumā “Par valsts un pašvaldību finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanu” noteikto, ka valsts iestādēm jārīkojas ar finanšu līdzekļiem un mantu lietderīgi – manta atsavināma un nododama īpašumā vai lietošanā citai personai par iespējami augstāku cenu. Tādēļ IZM Iepirkuma komisija analizēs pretendentu iesniegtos piedāvājumus izvērtēt IZM valdījumā esošo nekustamo īpašumu objektu novērtēšanu.

Plānots, ka tiks veikta IZM nekustamo īpašumu pārvaldi un uzskaiti reglamentējošo dokumentu izvērtēšana, ar nekustamo īpašuma pārvaldību saistīto procesu un iekšējo kontroļu novērtēšana, risku identificēšana, kā rezultātā tiks pilnveidota iekšējo kontroļu sistēma un apzināti pasākumi risku novēršanai. Tāpat IZM apzina nomniekus, kuri nav pildījuši savas finanšu saistības. Parādu atmaksu IZM cenšas panākt sarunu ceļā vai, ja nepieciešams, ierosinot tiesvedību.

Atbilstoši Ministru kabineta 2006.gada 9.maija rīkojumam Nr.319 “Par Valsts nekustamā īpašuma vienotas pārvaldīšanas un apsaimniekošanas koncepciju” IZM pārstāvji strādā darba grupā, kurā tiek izvērtēta IZM un tās padotības iestāžu (augstskolu, zinātnisko institūtu) valdījumā esošo nekustamo īpašumu nepieciešamība deleģēto funkciju veikšanai, lai pēc tam funkciju veikšanai nevajadzīgos īpašumus nodotu Finanšu ministrijas valdījumā.

Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!