• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Apsveikumvārdi Letonikas II kongresam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.10.2007., Nr. 175 https://www.vestnesis.lv/ta/id/165599

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Baltijas valstu prezidentu tikšanos Rīgā

Vēl šajā numurā

31.10.2007., Nr. 175

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Apsveikumvārdi Letonikas II kongresam

 

Godātie kongresa dalībnieki un organizatori!

Uzsākot Letonikas II kongresu, mēs, kas pārstāvam latviešu un lietuviešu tautas, kuras ir vienīgās pasaulē vēl saglabājušās baltu tautas un kuras vieno to radniecīgās valodas un kultūras saknes, vēlamies Jūs sveikt šajā nozīmīgajā notikumā! Letonistikas pētījumu galvenais uzdevums ir Latvijas nacionālo kultūras vērtību saglabāšana un krāšana, izpēte un interpretācija. Letonika ir identitāte, kas izpaužas Latvijas iedzīvotāju folklorā, valodā, literatūrā, vēsturē, etnogrāfijā, filozofijā, kas padara viņus atšķirīgus un atšķirīgajā interesantus citiem. Šis darbs ļauj padziļināt pētījumus arī baltistikā, un tas ir svarīgi ne tikai latviešu, bet arī lietuviešu tautai.

Skatoties šā gada Letonikas II kongresa programmā, redzam, cik daudz paveikts letonikas izpētē kopš 2005.gada. Tomēr arī turpmāk būtu jāveic pētījumi gan konkrētās humanitāro zinātņu nozarēs, gan arī tā sauktie kompleksie pētījumi, kad, piemēram, vienu novadu, pagastu, rajonu, etnogrāfisko apgabalu pēta gan valodnieki – dialektologi, sociolingvisti, gan vēstures nozares speciālisti – arheologi, etnogrāfi, etnologi, gan arī folkloristi, mutvārdu pētnieki u.tml.

Apzināsimies, ka šādas zinātņu nozares pilnībā var attīstīties tikai savā nacionālajā valstī. Tādēļ ir svarīgi šobrīd, laikā, kad daļa mūsu tautu labākas dzīves meklējumos dodas projām no dzimtenes, ar šādiem pasākumiem, kuros vēstām par mūsu valsts sasniegumiem un personībām, celt mūsu pašapziņu un no jauna apliecināt savu vietu un nozīmi pasaulē.

Ļoti ceram, ka paveiktais dos ieguldījumu visas baltistikas pētījumu jomā un novēlam veiksmi Jūsu darbā!

Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers

 Lietuvas prezidents Valds Adamkus

Rīgā 2007.gada 30.oktobrī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!