• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas un Ziemeļvalstu premjerministru tikšanos Oslo. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.10.2007., Nr. 175 https://www.vestnesis.lv/ta/id/165577

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Apsveikumvārdi Letonikas II kongresam

Vēl šajā numurā

31.10.2007., Nr. 175

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas un Ziemeļvalstu premjerministru tikšanos Oslo

 

03.JPG (17231 bytes)
29.oktobrī Baltijas un Ziemeļvalstu valdību vadītāju sanāksmē Norvēģijā, Oslo: Igaunijas premjerministrs Andruss Ansips, Īslandes premjerministrs Geirs Hārde, Latvijas Ministru prezidents Aigars Kalvītis, Norvēģijas premjerministrs Jenss Stoltenbergs, Somijas premjerministrs Mati Vanhanens, Lietuvas premjerministrs Ģedimins Kirkils un Zviedrijas premjerministrs Fredriks Reinfelds
Foto: EPA/A.F.I.

Ministru prezidents Aigars Kalvītis 29.oktobrī piedalījās Baltijas un Ziemeļvalstu premjerministru sanāksmē Oslo.

Darba sesijas laikā premjeri diskutēja par klimata izmaiņu problēmām pasaulē un to ietekmi uz Eiropu un Ziemeļu reģionu. Īpaša uzmanība tika pievērsta jautājumiem par iespējām attīstīt tādas tehnoloģijas, kas spētu samazināt CO2 izmešu daudzumu.

Premjeri bija vienisprātis, ka nepieciešama gan reģiona valstu, gan ES rīcība, bet šīs aktivitātes būs sekmīgas tikai tajā gadījumā, ja ES spēs pārliecināt tādas valstis kā Ķīna, Indija, Brazīlija un Krievija.

Valdību vadītāji uzsvēra, ka ES nav spējīga vienpusēji atrisināt globālās sasilšanas un klimata izmaiņas jautājumu. Turklāt īpaša uzmanība jāpievērš līdzsvarotai pieejai, lai tiktu ievēroti gan ekonomiskie aspekti, gan valstu un ES kopumā konkurētspēja pasaulē.

Svarīgi izaicinājumi reģiona valstīm un ES ir paredzami 2009.gadā, kad Dānijā notiks ANO starptautiska konference par klimata izmaiņām. Tā prasīs pamatīgu sagatavošanos, lai šīs tikšanās laikā tiktu panākti globāli, visām pasaules valstīm pieņemami risinājumi.

Tikšanās laikā premjerministri diskutēja par starptautiskām aktualitātēm, kas skar Afganistānu, Kosovu, kaimiņu politiku un pārrunāja ES attiecības ar Krieviju.

 

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!