• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Īrijas vēstnieka tikšanos ar Saeimas deputātiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.10.2007., Nr. 173 https://www.vestnesis.lv/ta/id/165318

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par palīdzību Moldovai sausuma izraisīto seku pārvarēšanai

Vēl šajā numurā

26.10.2007., Nr. 173

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Īrijas vēstnieka tikšanos ar Saeimas deputātiem

 

24.oktobrī deputātu grupas sadarbībai ar Īrijas parlamentu priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis, priekšsēdētāja vietniece Silva Bendrāte un grupas loceklis Vitālijs Orlovs tikās ar Īrijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Timu Movi.

Sarunas laikā, skarot Latvijas un Īrijas divpusējās attiecības, V.A.Krauklis un Īrijas vēstnieks atzīmēja abu valstu labo politisko un ekonomisko sadarbību un pauda cerību par to padziļināšanos nākotnē. Atzinīgi tika novērtēta šā gada maijā notikusī Īrijas prezidentes Mērijas Makalīzes oficiālā valsts vizīte Latvijā, kuras laikā liela uzmanība tika veltīta gan Īrijas izaugsmei, gan arī Latvijas iedzīvotāju aizceļošanai darbā uz Īriju.

Pārrunājot abu valstu parlamentārās sadarbības tālāko attīstību, vēstnieks informēja par šā gada maijā notikušajām Īrijas parlamenta vēlēšanām un apliecināja gatavību veicināt padziļinātu parlamentāro kontaktu veidošanu pēc komisiju sastāva apstiprināšanas Īrijas parlamentā. V.A.Krauklis uzaicināja jaunievēlētā Īrijas parlamenta priekšsēdētāju un deputātus vizītē apmeklēt mūsu valsti.

Tikšanās laikā tika akcentēts Latvijai nozīmīgais jautājums par iedzīvotāju došanos darba meklējumos uz Īriju, viņu dzīvi šajā valstī un iespējamo atgriešanos dzimtenē. T.Movi, atskatoties uz savas valsts ekonomisko izaugsmi un Latvijas iedzīvotāju iekļaušanos Īrijas darba tirgū, norādīja, ka agrāk arī īri ir devušies labākas dzīves meklējumos uz citām valstīm, taču, pateicoties izglītības un nodokļu sistēmas reformām Īrijā, daudzi no tiem atgriezās mājās.

Tāpat arī tika pārrunāta iespējamā abu valstu sadarbība pašvaldību līmenī, kas veicinātu abpusēju izpratni daudzos jautājumos, kā arī mūsu valsts interese palielināt Īrijas investīciju apjomu Latvijā.

 

Saeimas preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!