• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ASV valsts sekretāres palīga darba vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.10.2007., Nr. 173 https://www.vestnesis.lv/ta/id/165315

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Itālijas vēstnieka tikšanos ar Saeimas priekšsēdētāju

Vēl šajā numurā

26.10.2007., Nr. 173

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ASV valsts sekretāres palīga darba vizīti Latvijā

 

Pie Ministru prezidenta 

25.oktobrī Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Amerikas Savienoto Valstu Valsts departamenta valsts sekretāres palīgu, vēstnieku Danielu Frīdu, kurš ieradies darba vizītē Latvijā.

Tikšanās laikā pārrunātas divpusējās attiecības, kā arī nākamajā nedēļā paredzētā Ministru prezidenta vizīte ASV un visas augsta līmeņa tikšanās, kuras notiks Vašingtonā.

Pārrunāti arī jautājumi par Latvijas interesēm attiecībā uz bezvīzu režīmu ar ASV, par to darbu, kādu veic Latvijas institūcijas, lai pēc iespējas sekmīgāk sagatavotu pievienošanos bezvīzu režīmam.

Sarunas laikā tika aplūkoti drošības politikas jautājumi, kas attiecas uz Latvijas līdzdalību starptautiskajās miera operācijās un uz Līgumu par parastā bruņojuma ierobežojumiem Eiropā.

Tikšanās noslēgumā Ministru prezidents raksturoja mūsu pašreizējās attiecības ar Krieviju.

Aivis Freidenfelds, Ministru kabineta preses sekretārs

 

Aizsardzības ministrijā

Vakar Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Edgars Rinkēvičs tikās ar ASV Valsts departamenta valsts sekretāres palīgu Danielu Frīdu.

Tikšanās laikā apspriestas Latvijas un ASV divpusējo attiecību aktualitātes aizsardzības jomā, Bukarestes samita dienaskārtības veidošanā nozīmīgie NATO paplašināšanās jautājumi, kā arī alianses starptautisko operāciju norise.

E.Rinkēvičs un D.Frīds sarunās atzina, ka ir jāturpina Rīgas samitā sasniegtais progress militārās transformācijas procesā. Valsts sekretārs uzsvēra nepieciešamību apsvērt iespēju izstrādāt jaunu NATO Stratēģisko koncepciju, kas ņemtu vērā arī mūsdienu aktuālākos drošības izaicinājumus, piemēram, energoresursu piegādes apdraudējumu. Latvijas un ASV pārstāvji īpaši uzsvēra, ka NATO jāturpina strādāt pie iespējamā apdraudējuma novēršanas kibernoziedzības sfērā, atzīstot, ka mūsdienās elektronisko sistēmu aizsardzība ir skatāma nacionālās drošības kontekstā.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!