• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Igaunijas parlamenta prezidenta vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.10.1999., Nr. 347 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16524

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par konkursu Kembridžas universitātes stipendiju programmā

Vēl šajā numurā

21.10.1999., Nr. 347

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Igaunijas parlamenta prezidenta vizīti Latvijā

Šodien, 20.oktobrī, Latvijā oficiālā vizītē ierodas Igaunijas Republikas parlamenta prezidents Tomass Savi. Igaunijas delegācijas sastāvā Latviju apmeklēs arī parlamenta Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Ivi Enmā, Igaunijas Centra partijas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Tomass Vareks un Isamaaliit frakcijas priekšsēdētājs Tīts Sinisārs.

T.Savi paredzēta tikšanās ar Valsts prezidenti Vairu Vīķi–Freibergu, Saeimas priekšsēdētāju Jāni Straumi un Ministru prezidentu Andri Šķēli.

Igaunijas parlamenta prezidents Saeimas plenārsēdē uzrunās deputātus, kā arī tiksies ar frakciju vadītājiem un vairākām Saeimas komisijām. T.Savi paredzēta tikšanās arī ar ārlietu ministru Induli Bērziņu.

 

Tomass Savi ( Toomas Savi ) ir dzimis 1942. gada 30. decembrī Tartu. 1961. gadā beidzis Lielā Jāņa ( Suure–Jaani ) vidusskolu, tajā paša gadā iestājies Tartu universitātes Medicīnas fakultātē, ko absolvējis 1970. gadā. No 1964. līdz 1967. gadam dienējis padomju armijā. No 1970. līdz 1975. gadam bijis ārsts Tartu Sporta centrā, no 1975. līdz 1979. gadam Tartu universitātes Medicīnas zinātniskās pētniecības centra līdzstrādnieks, bet no 1979. līdz 1992. gadam ieņēmis Tartu Sporta dispansera galvenā ārsta jeb vadītāja amatu. Kopš 1975. gada medicīnas doktors sporta fizioloģijā. T.Savi ir bijis viens no Igaunijas Olimpiskās komitejas dibinātājiem 1989. gadā. Šogad ievēlēts par Igaunijas Slēpošanas savienības prezidentu. No 1989. gada līdz 1996. gadam bijis Tartu domes loceklis, turklāt no 1992. līdz 1995. gadam bijis arī pilsētas mēra vietnieks. Kopš 1994. gada Igaunijas Reformu partijas biedrs. No 1995. gada ir Igaunijas parlamenta ( Riigikogu ) deputāts. Šā gada 18. martā atkal ievēlēts par parlamenta prezidentu. Pārstāv Reformu partijas frakciju.

Ir precējies, viņam ir divas meitas. Pārvalda angļu, krievu un somu valodu, var sazināties arī vācu valodā. Brīvajā laikā labprāt spēlē tenisu, slēpo un klausās labu mūziku. Nodarbojies arī ar žurnālistiku, publicējoties laikrakstā "Postimees". Apbalvots ar Norvēģijas Karaļa Lielā Krusta ordeņa otro šķiru.

Saeimas preses dienests, "LV" informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!