• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: - saņemot dāņu kolēģa apsveikumu; - sarunā ar ASV ģenerālmajoru; - tiekoties ar Starptautiskās militāro padomnieku grupas vadītāju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.10.1999., Nr. 347 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16521

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Ir laba bāze normālai valsts attīstībai"

Vēl šajā numurā

21.10.1999., Nr. 347

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs:

— saņemot dāņu kolēģa apsveikumu

Ārlietu ministrs Indulis Bērziņš saņēmis vēstuli no Dānijas ārlietu ministra Nilsa Helvega Petersena, kurā Latvija apsveikta sakarā ar nozīmīgo soli, ko tā spērusi pretī dalībai Eiropas Savienībā (ES).

N.H.Petersens atzīmējis, ka ES valstu un valdību vadītāji tikšanās laikā Tamperē ir demonstrējuši ES vēlmi sākt iestāšanās sarunas ar Latviju un Lietuvu, kā arī Slovākiju, Bulgāriju, Rumāniju un Maltu 2000.gadā. Dānijas ārlietu ministrs cer, ka Helsinku sanāksmes laikā 10. un 11. decembrī tiks pieņemts formāls lēmums par sarunu uzsākšanu.

Savā vēstulē N.H.Petersens uzsver, ka Dānija turpinās atbalstīt Latviju tās centienos iestāties Eiropas Savienībā, kā arī izsaka cerību, ka Latvija turpinās savu progresu iestāšanās kritēriju jomās.

— sarunā ar ASV ģenerālmajoru

Vakar, 20. oktobrī, ārlietu ministrs Indulis Bērziņš tikās ar ASV Aizsardzības departamenta starptautisko drošības lietu Eiropas un NATO politikas galveno direktoru ģenerālmajoru Džozefu Garetu.

Tikšanās laikā pārrunāti NATO un ES paplašināšanās jautājumi, kā arī citi Eiropas drošību ietekmējoši procesi.

ASV ģenerālis atzinīgi novērtēja Latvijas ieguldījumu krīzes risinājumā bijušās Dienvidslāvijas teritorijā, kas pierāda Latvijas gatavību ne tikai patērēt drošību, bet arī palīdzēt to nostiprināt.

Ģenerālis atzīmēja Latvijas militārās sagatavotības nozīmi, radot priekšnoteikumus uzņemšanai NATO, un izteica savu atbalstu Latvijas apņēmībai palielināt aizsardzības budžetu līdz diviem procentiem no iekšzemes kopprodukta.

Pēc ģenerāļa Gareta domām, Baltijas valstu nacionālajai drošībai ir svarīgi turpināt intensīvu Baltijas sadarbību aizsardzības jomā, veicināt kopīgo Baltijas projektu īstenošanu. Pentagona pārstāvis apliecināja ASV interesi un gatavību palīdzēt Latvijai sagatavoties dalībai Ziemeļatlantijas aliansē

— tiekoties ar Starptautiskās militāro padomnieku grupas vadītāju

Vakar, 20. oktobrī, Ārlietu ministrs Indulis Bērziņš tikās ar Starptautiskās militāro padomnieku grupas vadītāju britu ģenerāli seru Gariju Džonsonu.

I.Bērziņš iepazīstināja seru G.Džonsonu ar Latvijas paveikto Eiropas integrācijas jomā, Eiropas Komisijas nesen publiskoto progresa ziņojumu par Latviju, kurā pozitīvi novērtēts Latvijas sasniegtais visu Kopenhāgenas kritēriju izpildē, īpaši norādot uz progresu ekonomiskās politikas un reformu īstenošanas jomā.

Galvenā uzmanība sarunas gaitā tika pievērsta Latvijas izstrādātajam 2000. gada Rīcības plānam dalībai NATO (MAP). Sers G.Džonsons augstu novērtēja to darbu, kas paveikts izstrādājot Rīcības plānu, vienlaikus norādot, cik svarīga būs šī plāna praktiskā īstenošana. Latvijai Rīcības plāns ir nozīmīgs instruments efektīvai savas aizsardzības sistēmas sakārtošanai un attīstīšanai. Tas ļaus sasniegt NATO kritērijus, kā arī veicinās Latvijas dialogu ar NATO valstīm. Sers Džonsons īpaši uzsvēra nepieciešamību turpināt izglītot personālu, kur varētu tikt izmantota arī ārvalstu ekspertu pieredze.

Abas puses augstu novērtēja līdzšinējo sadarbību un izteica vēlmi to turpināt.

Ārlietu ministrijas preses centrs

.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!