• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Savienības fondu līdzekļu apguvi izglītībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.09.2007., Nr. 156 https://www.vestnesis.lv/ta/id/163806

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Savienības fondu līdzekļu apguvi lauksaimniecībā

Vēl šajā numurā

27.09.2007., Nr. 156

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Savienības fondu līdzekļu apguvi izglītībā

 

Izglītības un zinātnes ministre Baiba Rivža uzsver, ka Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) pilnībā nodrošinājusi 2005.gada Eiropas Sociālā fonda (ESF) līdzekļu apguvi izglītībā – ESF aktivitātēs ir izpildīta un pat pārsniegta principa “N+2” īstenošana par 2005.gadu. (Princips “N+2” nozīmē, ka 2005.gada Eiropas Sociālā fonda līdzekļu piešķīrums Eiropas Komisijā jādeklarē divu gadu laikā – līdz 2007.gada beigām, lai pēc tam šos līdzekļus Latvija saņemtu atpakaļ savā budžetā no ES.)

Ministre norāda, ka saskaņā ar Vienotā programmdokumenta Programmas papildinājumu “N+2” 2005.gadā veido 12 999 977 latus. Eiropas Komisijai deklarētā summa ir 6 946 244,33 lati, savukārt Valsts kasē apmaksai iesniegtais struktūrfondu pieprasījums ir vēl 6 202 994,96 lati, kas kopā ir 13 149 239,35 lati. Tas nozīmē, ka šobrīd kopā deklarētie un atmaksai iesniegtie līdzekļi ir vairāk nekā bija nepieciešams.

Izglītības un zinātnes ministre B.Rivža uzsver: “Kopš stāšanās ministra amatā esmu personīgi sekojusi līdzi tam, kā IZM un iesaistītās institūcijas pilda tām uzticētos uzdevumus ES struktūrfondu līdzekļu apguvē un aktivitāšu ieviešanā.” Viņa piebilst, ka šobrīd sasniegtie rezultāti liecina par IZM stratēģiski sekmīgu rīcību struktūrfondu jomā gan 2004.–2006.gada plānošanas periodā, gan gatavojoties nākamajam posmam – 2007.–2013.gada periodam.

Ministre atgādina, ka īsi pirms viņas stāšanās amatā vēl nebija veikta finansējuma sadale par aptuveni 20 miljoniem latu 2004.–2006.gada plānošanas periodā un bija iekavēts ES struktūrfondu apguves process IZM pārziņā esošajās aktivitātēs. “Tagad līgumi ir noslēgti par visu summu, tiek veikts sistēmisks darbs. Mūsu sasniegtie rezultāti ir līdzvērtīgi pārējām jaunajām ES dalībvalstīm,” uzsver B.Rivža.

Ministre piebilst, ka ieguvēji no 2004.–2006.gada perioda ES atbalsta ir gan visu pakāpju izglītības iestādes, gan Latvijas iedzīvotāji. “2007.–2013.gadā IZM pārziņā no ES struktūrfondiem izglītībai un zinātnei paredzēti gandrīz 750 miljoni eiro. Lai nodrošinātu šā finansējuma sekmīgu saņemšanu, IZM pilda visus sagatavošanās nosacījumus. Turklāt, konsultējoties ar sociālajiem partneriem, izstrādāti projektu atlases kritēriji, ieviešanas nosacījumi un Valsts sekretāru sanāksmē izsludināti dokumenti prioritārajām aktivitātēm, ko plānots sākt jau šogad – mērķstipendijas pedagogiem, kā arī dabaszinātņu un matemātikas kabinetu ierīkošana skolās,” piebilst B.Rivža.

Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!