• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par tieslietu ministra piedalīšanos Augstākās tiesas tiesnešu plēnumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.09.2007., Nr. 150 https://www.vestnesis.lv/ta/id/163304

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

18.09.2007., Nr. 150

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par tieslietu ministra piedalīšanos Augstākās tiesas tiesnešu plēnumā

 

“Neskatoties uz to, ka nepieciešams gan no tiesiskā, gan ētiskā aspekta rūpīgi izvērtēt grāmatā “Tiesāšanās kā ķēķis” atrodamo informāciju, šobrīd tiesnešiem ir jāatbild sabiedrībai uz jautājumu – vai šobrīd ir iespējamas šajā grāmatā aprakstītās situācijas,” uzrunājot Augstākās tiesas tiesnešus vakardienas plēnumā, uzsvēra tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš. 

“Svarīgāk par 7–9 gadus veciem notikumiem sabiedrībai ir zināt, cik šobrīd svarīgi tiesnešiem ir profesionālās ētikas principi. Šī ir vēsts, ko vēlos sagaidīt no tiesnešiem, un tas varēs būt par pamatu uzticības atgūšanai Latvijas tiesu varai,” uzskata ministrs.

Vakar, 17.septembrī, notikušajā Augstākās tiesas plēnumā tika pieņemts lēmums izveidot tiesnešu komisiju, kuras uzdevums būs pieprasīt no prokuratūras tās rīcībā esošo informāciju saistībā ar publiskoto informāciju par, iespējams, noklausītajām telefonsarunām un uzklausīt Augstākās tiesas tiesnešu paskaidrojumus.

Mārtiņš Panke, tieslietu ministra preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!