• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tieslietu ministrs, tiekoties ar Saeimas deputātiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.09.2007., Nr. 144 https://www.vestnesis.lv/ta/id/162794

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tieslietu ministrs, tiekoties ar tiesībsargu

Vēl šajā numurā

06.09.2007., Nr. 144

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tieslietu ministrs, tiekoties ar Saeimas deputātiem

 

4.septembrī tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš apmeklēja Saeimas Juridiskās komisijas sēdi, lai ar deputātiem pārrunātu pašreizējo situāciju tiesu sistēmā. Ministrs deputātus informēja par aktualitātēm tieslietu jomā, kas notikušas Saeimas sesiju pārtraukuma laikā. Pārrunājot administratīvo tiesu noslogotības jautājumu, ministrs klātesošos informēja, ka šī problēma tiek risināta no vairākiem aspektiem.

Nesen ekspluatācijā nodota jaunā Administratīvās apgabaltiesas ēka, kas no infrastruktūras viedokļa pilnvērtīgi spēs nodrošināt šīs tiesas vajadzības. Tāpat pēc ministra iniciatīvas panākta vienošanās Kurzemes, Zemgales, Vidzemes un Latgales apgabaltiesās izvietot 16 administratīvos rajona tiesnešus. Līdz ar to tiks veicināta arī administratīvo tiesu pieejamība reģionos un to iedzīvotājiem vairs nebūs jādodas uz Rīgu. 2008.gadā tiks veikta šo tiesnešu atlase un stažēšana. Plānots, ka tie darbu apgabaltiesās uzsāks ar 2009.gadu.

Tieslietu ministrs deputātus informēja, ka jaunajam Ieslodzījuma vietu pārvaldes priekšniekam Visvaldim Puķītem uzdots izvērtēt iestādes optimizācijas iespējas, jo ir secināts, ka 15 ieslodzījuma vietas Latvijas apstākļiem ir par daudz. Līdz šā gada beigām tiks pieņemts lēmums par slēdzamajiem cietumiem, kā arī izvērtētas jauna cietuma celtniecības iespējas.

Deputāti tika informēti arī par plānoto Naturalizācijas pārvaldes un Valsts valodas centra apvienošanu. Atbildot uz deputātu jautājumiem par naturalizācijas gaitu, ministrs uzsvēra, ka šobrīd nav nepieciešamības domāt par mākslīgu naturalizācijas tempu palielināšanu.

Pārrunājot tiesu sistēmas attīstību nākotnē, ministrs norādīja, ka pēc lēmuma pieņemšanas par administratīvi teritoriālās reformas tālāko gaitu būs nepieciešams apsvērt atsevišķu nelielo rajona tiesu un apgabaltiesu sesiju reorganizāciju.

Diskutējot par citām tieslietu jomas aktualitātēm, tieslietu ministrs uzsvēra, ka ir pārliecināts, ka Latvija ir tiesiska valsts un tiesu vara strādā atbilstoši Satversmei un citiem pamatprincipiem. Tomēr nesen pēc publiskotās informācijas par, iespējams, 7-9 gadus veciem notikumiem tiesu varas reputācija ir iedragāta. Tādēļ ticis pieņemts lēmums par tiesnešu ārkārtas konferences sasaukšanu 2.novembrī. Tās uzdevums, pēc ministra domām, būs tiesnešu attieksmes paušana par publiskotajiem materiāliem un situācijas risinājumu meklēšana.

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!