• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tieslietu ministrs par latviešu valodu kā vienīgo Latvijas valsts valodu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.09.2007., Nr. 144 https://www.vestnesis.lv/ta/id/162793

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tieslietu ministrs, tiekoties ar Saeimas deputātiem

Vēl šajā numurā

06.09.2007., Nr. 144

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tieslietu ministrs par latviešu valodu kā vienīgo Latvijas valsts valodu

 

“Latviešu valoda ir nenovērtējams kultūras mantojums, ko latviešu tauta ir pratusi saglabāt, un tā ir neatņemama Latvijas identitātes sastāvdaļa, tādēļ latviešu valodai ir jāpaliek vienīgajai Latvijas Republikas valsts valodai,” sakarā ar PCTVL deputātu kārtējo reizi Saeimā iesniegto likumprojektu “Grozījumi Valsts valodas likumā” negrozīgi apstiprina tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš.

“To nosaka arī Latvijas Republikas Satversmes 4.pants. Es šobrīd neredzu nepieciešamību apsvērt šā statusa maiņu un domāt par oficiālās valodas statusa piešķiršanu citām valodām. Gluži otrādi, es saskatu nepieciešamību veicināt latviešu valodas lietošanu un nostiprināt tās statusu,” norāda ministrs. “Tādēļ esmu pieņēmis lēmumu veidot efektīvu iestādi, kuras galvenais uzdevums būs rūpes par valsts valodu. Šī iestāde tiks izveidota, apvienojot Valsts valodas centru un Naturalizācijas pārvaldi,” tā G.Bērziņš.

“Pienākums prast latviešu valodu ir katra Latvijas iedzīvotāja goda un cieņas jautājums, kas parāda arī attieksmi pret valsti, kurā tie dzīvo,” ir pārliecināts ministrs. “Tāpat vēlos atgādināt, ka Latvija, ratificējot Vispārējo konvenciju par nacionālo minoritāšu aizsardzību, ir norādījusi, ka Konvencijas 10.panta otro daļu uzskata par saistošu, ciktāl tā nav pretrunā ar Latvijas Republikas Satversmi un citiem Latvijas Republikā spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem. Apvienības PCTVL priekšlikums grozīt Valsts valodas likumu ir pretrunā ar šobrīd spēkā esošajiem tiesību aktiem.”

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!