• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2007. gada 28. augusta noteikumi Nr. 594 "Noteikumi par valsts budžeta apropriācijas rezerves izmantošanu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.09.2007., Nr. 144 https://www.vestnesis.lv/ta/id/162749-noteikumi-par-valsts-budzeta-apropriacijas-rezerves-izmantosanu

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

1993.gada 2.marta sēdes stenogramma
Rīta sēdē

Vēl šajā numurā

06.09.2007., Nr. 144

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 594

Pieņemts: 28.08.2007.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.594

Rīgā 2007.gada 28.augustā (prot. Nr.47 36.§)

Noteikumi par valsts budžeta apropriācijas rezerves izmantošanu

Izdoti saskaņā ar Likuma par budžetu un finanšu vadību 9.1 panta pirmo daļu

 

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā ministrijas, citas centrālās valsts iestādes (turpmāk – ministrija) un pašvaldības izmanto likumā par valsts budžetu kārtējam gadam (turpmāk – budžeta likums) apstiprinātās apropriācijas rezerves asignējumus kārtējam saimnieciskajam gadam (turpmāk – n gads).

2. Pašvaldības priekšlikumus par asignējumu piešķiršanu no apropriācijas rezerves iesniedz tikai tajās ministrijās, kuras ir atbildīgas par attiecīgo valsts budžeta programmu un apakšprogrammu izpildi.

3. Budžeta likumā n gadam plānotās apropriācijas rezerves resurss ir dotācija no vispārējiem ieņēmumiem, kuru izlieto tikai tādu budžeta likumā
iepriekšējam saimnieciskajam gadam (turpmāk – n – 1 gads) plānoto, bet neapgūto izdevumu finansēšanai, kas atbilst budžeta likumā n gadam minētajiem noteikumiem. Apropriācijas rezerve nav attiecināma uz Eiropas Savienības politiku instrumentu un citas ārvalstu finanšu palīdzības līdzfinansētajiem projektiem piešķiramajiem asignējumiem.

4. Pēc n – 1 gada valsts pamatbudžeta kontu slēgšanas ministrijām ir tiesības līdz n gada 1.martam pieteikties tādu n gada apropriācijas rezerves asignējumu saņemšanai, kuru apmērs nepārsniedz neizlietotās dotācijas no vispārējiem ieņēmumiem apmēru n – 1 gadā, ievērojot šo noteikumu 3.punktu un atbilstoši n gada budžeta likuma noteikumiem.

5. Ja no ministrijas darbības neatkarīgu iemeslu dēļ n – 1 gadā asignējumi nav izlietoti un budžeta likumā n gadā nav noteikti ierobežojumi, ministrija var pieteikties uz n gada apropriācijas rezervi un izmantot to n gadā šādos gadījumos:

5.1. bija uzsākta un netika pabeigta iepirkumu procedūra, bet n gadā attiecīgajam pasākumam asignējumi nav piešķirti vai to plānotais apmērs bijis nepietiekams;

5.2. budžetā plānotu un iesāktu valsts investīcijas projektu (izņemot izdevumus atlīdzībai) pabeigšanai, ja n gadā šiem mērķiem asignējumi nav piešķirti vai to plānotais apmērs bijis nepietiekams;

5.3. maksājumiem, kas nepieciešami budžetā plānotiem un iesāktiem pasākumiem un pasūtījumiem, ja galīgā norēķina maksājumus (izņemot komunālos maksājumus) nevarēja nodrošināt preču vai pakalpojumu piegādātāja darba nepietiekamas kvalitātes vai aizkavētas piegādes dēļ un n gadā šiem mērķiem asignējumi nav piešķirti vai to plānotais apmērs bijis nepietiekams;

5.4. investīciju projektu sagatavošanai nepieciešamo zemju iegādei (atsavināšanai), ja par iegādes nepieciešamību ir iesniegts objektīvs pamatojums.

6. Lai pieteiktos uz apropriācijas rezerves asignējumiem, ministrijas iesniedz Finanšu ministrijā pieteikumu (1.pielikums) tikai par tām budžeta programmām vai apakšprogrammām, kurās attiecīgās iestādes un pašvaldības pieteikušās uz apropriācijas rezerves asignējumiem. Pieteikumā norāda:

6.1. resursu, izdevumu, kā arī slēgto asignējumu (dotācija no vispārējiem ieņēmumiem) apmēru iepriekšējā gadā sadalījumā pa programmām un apakšprogrammām;

6.2. informāciju par ministrijas un tās padotības iestāžu slēgtajiem asignējumiem, norādot budžeta konta numuru un slēgto asignējumu apmēru.

7. Ministrija par nepieciešamo apropriācijas rezerves apmēru sniedz šādu informāciju (2.pielikums):

7.1. asignējumu neizlietošanas iemesli ministrijā, tās padotības iestādēs vai pašvaldībās n – 1 gadā;

7.2. pamatots pieprasījums vienreizējā pasākuma finansējumam no apropriācijas rezerves, norādot attiecīgo budžeta programmu vai apakšprogrammu.

8. Finanšu ministrija, izskatot ministriju pieteikumus, izvērtē:

8.1. asignējumu neizlietošanas pamatojumu;

8.2. vai ministrija, tās padotības iestāde ir veikusi nepieciešamās darbības, lai nodrošinātu n – 1 gadam piešķirto asignējumu apguvi pilnā apmērā;

8.3. vai ministrijas paskaidrojumā minētie pasākumu neizpildes iemesli, kas saistīti ar valsts iepirkuma procedūru, atbilst Valsts iepirkumu uzraudzības biroja datu bāzē esošajai informācijai;

8.4. vai pasākumam no apropriācijas rezerves pieprasāmo asignējumu apmērs nepārsniedz n – 1 gadā slēgto asignējumu apmēru;

8.5. vai ministrijas pieprasītais finansējuma izlietojums atbilst izlietojumam, kas noteikts budžeta likuma noteikumos n gadam.

9. Finanšu ministrijai ir tiesības pieprasīt no ministrijas papildu informāciju par tās pieprasīto apropriācijas rezerves asignējumu summu un pasākumiem, kuriem finansējums paredzēts.

10. Finanšu ministrija divu nedēļu laikā pēc visu ministriju pieprasījumu saņemšanas informē ministrijas un saskaņo ar tām no apropriācijas rezerves piešķiramo asignējumu summu.

11. Nedēļas laikā pēc asignējumu summas saskaņošanas, kas piešķirama no apropriācijas rezerves, ministrijas Finanšu ministrijā iesniedz informāciju par nepieciešamajām apropriācijas izmaiņām, norādot precizēto programmu (apakšprogrammu) n gada plānu atbilstoši n gada budžeta likuma struktūrai, no programmas “Apropriācijas rezerve” saņemamo apropriācijas apmēru un kopējo ministrijas apropriāciju (3.pielikums).

12. Pēc šo noteikumu 11.punktā minētās informācijas izvērtēšanas Finanšu ministrija sagatavo un iesniedz izskatīšanai Ministru kabinetā Ministru kabineta rīkojuma projektu par n gada apropriācijas rezerves sadalījumu, norādot konkrēto ministrijas programmu, apakšprogrammu un izdevumu ekonomiskās klasifikācijas kodu atbilstoši n gada budžeta likuma noteikumiem.

13. Budžeta likumā n gadam apstiprināto apropriācijas rezervi Ministru kabinets sadala līdz n gada 1.maijam.

14. Ministrijas no apropriācijas rezerves saņemto finansējumu izlieto līdz n gada beigām. Attiecīgie programmas vai apakšprogrammas neizlietotie apropriācijas rezerves asignējumi no dotācijas no vispārējiem ieņēmumiem tiek slēgti n gada beigās un turpmākajos gados netiek iekļauti apropriācijas rezerves pieprasījumā.

15. Noteikumi stājas spēkā ar 2008.gada 1.janvāri.

Ministru prezidenta vietā – finanšu ministrs O.Spurdziņš

Īpašu uzdevumu ministrs Eiropas Savienības līdzekļu apguves lietās N.Broks

Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2008.gada 1.janvāri.

 

1.pielikums

Ministru kabineta

2007.gada 28.augusta noteikumiem Nr.594

01.JPG (77925 bytes)

02.JPG (46576 bytes)

Īpašu uzdevumu ministrs Eiropas Savienības līdzekļu apguves lietās N.Broks

 

2.pielikums

Ministru kabineta

2007.gada 28.augusta noteikumiem Nr.594

03.JPG (69424 bytes)

Īpašu uzdevumu ministrs Eiropas Savienības līdzekļu apguves lietās N.Broks

 

3.pielikums

Ministru kabineta

2007.gada 28.augusta noteikumiem Nr.594

Likumā par valsts budžetu kārtējam gadam noteikto pamatbudžeta ieņēmumu un izdevumu atšifrējums sadalījumā pa programmām un apakšprogrammām n gadam

04.JPG (54837 bytes)

05.JPG (40395 bytes)

06.JPG (21655 bytes)

Īpašu uzdevumu ministrs Eiropas Savienības līdzekļu apguves lietās N.Broks

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!