• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas valstu sadarbību transporta infrastruktūrā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.09.2007., Nr. 143 https://www.vestnesis.lv/ta/id/162722

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Austrijas sadarbību vides aizsardzībā

Vēl šajā numurā

05.09.2007., Nr. 143

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas valstu sadarbību transporta infrastruktūrā

 

Trīs Baltijas valstu transporta ministri ikgadējā sanāksmē Tallinā uzsvēruši nepieciešamību panākt vienošanos starp Eiropas Savienību (Latviju) un Krieviju par infrastruktūras uzlabošanu robežkontroles punktos, savstarpēju elektronisku informācijas apmaiņu starp valstu muitām, kā arī par ES finansiālā atbalsta piesaistīšanu robežkontroles punktu infrastruktūras attīstībai abās robežas pusēs. “Eiropas Savienības atbalsts dialogā ar Krieviju ir īpaši svarīgs, lai atrisinātu šobrīd ar robežas šķērsošanu saistītās problēmas, jo tas ir svarīgi ne tikai mums, bet arī visai Eiropai kopumā,” uzsver satiksmes ministrs Ainārs Šlesers.

Latvijas un Igaunijas ministri izteikuši nepieciešamību piedalīties visās ES – Krievijas Transporta dialoga darba grupās un piekritušas mudināt Eiropas Komisiju aicināt ieinteresētās dalībvalstis uz visām darba grupām, kas saistītas ar ES un Krievijas Transporta dialogu.

Attiecībā uz projektu Rail Baltica puses atzinušas, ka ir vajadzīga koordinēta pieeja projekta īstenošanai. Ministri vienojās par kopēja rīcības plāna projekta izstrādi kravu un pasažieru pārvadājumu attīstībai. Tā kā Lietuva paudusi gatavību organizēt pirmo Starptautisko koordinācijas grupas sanāksmi šā gadā beigās Viļņā, līdz 15.oktobrim valstīm jāizvirza savi pārstāvji šai koordinācijas grupai. Lietuva 4. oktobrī Viļņā organizēs arī konferenci “Rail Baltica – no vīzijas līdz realitātei”.

Ministri vienojās arī par sadarbību projekta Via Baltica tālākai attīstībai.

Trīs Baltijas valstu ministri piekrita sadarbībai ceļu satiksmes drošības jomā, regulāri apmainoties ar informāciju par attīstību, satiksmes drošības situāciju, izmaiņām likumdošanā un plānoto mediju kampaņu mērķiem. Nākamā ceļu satiksmes drošības ekspertu grupas sanāksme būs Tallinā 2008.gada pirmajā pusē.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!