• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Austrijas sadarbību vides aizsardzībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.09.2007., Nr. 143 https://www.vestnesis.lv/ta/id/162719

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par projekta "Via Baltica" turpmāko attīstību

Vēl šajā numurā

05.09.2007., Nr. 143

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Austrijas sadarbību vides aizsardzībā

 

30.augustā vides ministrs Raimonds Vējonis tikās ar Austrijas federālo lauksaimniecības, mežkopības, vides un ūdenssaimniecības ministru Jozefu Prēlu.

Tikšanās laikā Austrijas vides ministrs J.Prēls un Latvijas vides ministrs R.Vējonis pārrunāja abu valstu aktualitātes klimata pārmaiņu novēršanas jomā, īpaši pievēršoties Kioto protokolā paredzētajiem siltumnīcefekta gāzu emisiju novēršanas instrumentiem. Diskutējot par Eiropas Savienības emisiju kvotu tirdzniecības sistēmu, Austrijas vides ministrs atzīmēja, ka Eiropas Komisija (EK) arī Austrijai samazināja piešķirto emisiju kvotu apjomu. Tomēr Austrija neiestāsies pret EK lēmumu, kaut arī samazinātais kvotu apjoms traucēs atsevišķu uzņēmumu attīstību šajā valstī. J.Prēls uzsvēra, ka valstīm ir jādara maksimāli iespējamais, lai samazinātu globālās sasilšanas risku. Vides ministri vienojās jau tuvākā nākotnē veikt nepieciešamos soļus, lai varētu sadarboties starptautiskās emisiju kvotu tirdzniecības sistēmas ietvaros.

Tikšanās laikā tika pārrunāti arī kodolenerģijas drošības jautājumi. Austrija uzskata, ka Eiropas līmenī ir jāpanāk vienošanās par vismaz minimāliem kritērijiem kodolenerģijas drošības jautājumos. Abi vides ministri pauda vienotu negatīvu nostāju pret kodolenerģijas objektu attīstīšanu savās valstīs, īpaši uzsverot vides aizsardzības aspektus.

Noslēgumā J.Prēls iepazīstināja ar Austrijas pozīciju par ģenētiski modificētajiem organismiem (ĢMO), uzsverot Austrijas konsekventi pausto negatīvo nostāju pret jebkāda veida ĢMO izplatīšanu viņa valstī un vēlmi nosargāt valstī pieņemto moratoriju pret ĢMO, aicinot Latviju arī turpmāk atbalstīt Austriju centienos nosargāt valstu iespējas iebilst pret ĢMO. R.Vējonis apstiprināja savu gatavību atbalstīt Austrijas centienus un apliecināja arī Latvijas negatīvo nostāju pret ĢMO.

Vides ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!