• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ekonomisko aktivitāti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.10.1999., Nr. 331/332 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16250

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par gada pārskatu rokasgrāmatu

Vēl šajā numurā

08.10.1999., Nr. 331/332

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ekonomisko aktivitāti

Ekonomiskās aktivitātes indekss (EAI) 1999.gada augustā salīdzinājumā ar iepriekšējā gada attiecīgo periodu salīdzināmajās cenās pieauga par 1,9 procentiem, liecina Finansu ministrijas aprēķini, kas atspoguļoti kārtējā izdevumā "Valsts budžeta apskats. Augusts’99".

EAI pieaugumu šajā periodā noteica darba algas fonda nominālais pieaugums attiecībā pret iepriekšējo periodu par 6,5%, kas savukārt veicināja mazumtirdzniecības palielinājumu. Budžeta ieņēmumi augustā samazinājās par 0,8 procentiem, bet skaidrā nauda apgrozībā — par 0,7 procentiem. Rūpniecības apjomi joprojām atpaliek no iepriekšējā gada attiecīgā perioda līmeņa.

EAI ir specifisks rādītājs, ko ekonomiskās aktivitātes noteikšanai valstī rēķina Finansu ministrija un kas atspoguļo līdzīgas tautsaimniecības attīstības tendences kā iekšzemes kopprodukta pieauguma rādītāji, tikai šie dati pieejami operatīvāk.

Rēķinot ekonomiskās aktivitātes indeksu, tiek ņemti vērā svarīgākie makroekonomiskie indikatori — rūpniecības produkcijas fiziskā apjoma indekss, patēriņa cenu indekss, ražotāju cenu indekss, vidējā bruto darba samaksa sabiedriskajā sektorā, skaidrā nauda apgrozībā, Latvijas Bankas neto ārējie aktīvi (perioda beigās), vidējās īstermiņa kredītu likmes, bezdarba līmenis, preču eksports un preču imports.

Finansu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!