• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Rīgas svētkiem 2007. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.08.2007., Nr. 134 https://www.vestnesis.lv/ta/id/162044

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Eiropas Kopienu tiesas tiesnesi un Eiropas Cilvēktiesību tiesas tiesnesi

Vēl šajā numurā

21.08.2007., Nr. 134

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Rīgas svētkiem 2007


Pagājušajā nedēļas nogalē tika svinēti Rīgas svētki, kuros godināja pilsētas ūdeņus. Svētdien pirms formulas sacensībām uz ūdens “F-2000 pasaules kauss 2007. Latvijas posms” Daugavā starp Akmens un Vanšu tiltu notika dalībnieku parāde, kurā piedalījās arī Rīgas domes priekšsēdētājs Jānis Birks un Valsts prezidents Valdis Zatlers (attēla vidū)
 Foto: Ansis Starks, A.F.I.

Rīgas svētkus pagājušās nedēļas nogalē apmeklējuši vairāk nekā 100 000 cilvēku, liecina pasākumu organizatoru veiktie aprēķini.

Svētku organizatori uzskata, ka svētki noritējuši veiksmīgi, un ir gandarīti par rīdzinieku un pilsētas viesu aktivitāti, apmeklējot un iesaistoties dažādos pasākumos. Rīgas domes priekšsēdētājs Jānis Birks uzsvēra, ka pēdējos divos gados pilsētas svētki Rīgā kļūst arvien krāšņāki, pateicoties izmaiņām svētku organizēšanas procesā, – arvien būtiskāks kļūst privātās un publiskās partnerības princips un svētku norisēs iesaistās arvien vairāk privātu uzņēmēju.

“Šā gada Rīgas svētkos izdevās pierādīt, ka norises Daugavā un pilsētas kanālā var būt aktīvs un atraktīvs fons tam, kas notiek pilsētā,” sacīja Rīgas domes Kultūras departamenta direktore Diāna Čivle, uzsverot, ka svētki ir ne tikai izklaide, bet tie aktualizē dažādas pilsētai būtiskas tēmas. D.Čivle atzinīgi vērtēja arī norises Rīgas Lielajā Ēdamielā un norādīja, ka šī svētku galda tradīcija būtu jāsaglabā un jāattīsta arī turpmāk. Atdzīvinot Teātra dienu ieražas, par tradīciju Rīgas svētkos varētu kļūt ne tikai Rīgas teātru Dziesmu duelis, bet arī teātru gājiens.

Rīgas svētku uguņošanas sacensību dalībnieces SIA “Svētku aģentūra” pārstāvis Ilmārs Āboliņš no Rīgas mēra rokām 20.augustā saņēma oficiālu apliecinājumu, ka tieši “Svētku aģentūra”, kas sacensībās uguņoja paši pirmie, ir ieguvusi vislielāko skatītāju atbalstu un rīkos salūtu par godu valsts svētkiem 18.novembrī. I.Āboliņš solīja, ka valsts svētkos rīdziniekus gaidīs neaizmirstams uguns šovs.

“Rīgas svētkus 2007” organizēja Rīgas domes Kultūras departaments sadarbībā ar pasākumu operatoru “Untitled” un vēl 33 dažādiem pasākumu organizatoriem. Kopumā svētku koncertos piedalījās 3000 dalībnieku, savukārt pasākumu organizācijā bija iesaistīti vairāk nekā 1200 cilvēki.

“Rīgas svētku 2007” preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!