• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Eiropas Kopienu tiesas tiesnesi un Eiropas Cilvēktiesību tiesas tiesnesi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.08.2007., Nr. 134 https://www.vestnesis.lv/ta/id/162043

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar e-lietu ministri

Vēl šajā numurā

21.08.2007., Nr. 134

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Eiropas Kopienu tiesas tiesnesi un Eiropas Cilvēktiesību tiesas tiesnesi


17.augustā Valsts prezidents Valdis Zatlers tikās ar Eiropas Kopienu tiesas tiesnesi Egilu Levitu (attēlā pa labi) un Eiropas Cilvēktiesību tiesas tiesnesi Inetu Ziemeli
Foto: Inga Kundziņa, A.F.I.

Valsts prezidents Valdis Zatlers 17.augustā tikās ar Eiropas Kopienu tiesas tiesnesi Egilu Levitu un Eiropas Cilvēktiesību tiesas tiesnesi Inetu Ziemeli.

Tikšanās laikā Valsts prezidents ar E.Levitu un I.Ziemeli pārrunāja Konstitucionālās komisijas izveidi pie Valsts prezidenta.

Jaunizveidojamās komisijas mērķis ir dot zinātnisku, objektīvu un neitrālu analīzi atzinuma formā par tiesību jautājumiem. Savā darbībā Konstitucionālās komisijas eksperti apkopotu un analizētu Satversmes grozījumu projektus, sniegtu zinātniskus atzinumus par Satversmes interpretāciju un citiem aktuāliem konstitucionālas dabas jautājumiem. Šāda analīze varētu ne vien atvieglot Valsts prezidentam veikt savas Satversmē nostiprinātās funkcijas, bet vienlaikus arī veicinātu kvalificētu konstitucionālu diskusiju gan speciālistu aprindās, gan visā sabiedrībā.

Komisijas locekļi savā darbībā būtu pilnīgi neatkarīgi un darbotos atbilstoši zinātniskiem kritērijiem un juridiskai metodoloģijai. Nepieciešamības gadījumā viņi varētu piesaistīt arī citus lietpratējus. Komisijas locekļus ieceltu Valsts prezidents uz savu pilnvaru laiku.

Plānots, ka komisija darbu varētu sākt aptuveni mēneša laikā un tajā tiks aicināti piedalīties vairāki augsti kvalificēti un sabiedrībā atzīti juristi.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!