• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Piedaloties konferencē "Dialogs un saskaņota rīcība izglītībā" Jelgavā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.08.2007., Nr. 133 https://www.vestnesis.lv/ta/id/161968

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

17.08.2007., Nr. 133

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Piedaloties konferencē “Dialogs un saskaņota rīcība izglītībā” Jelgavā

 


Vakar, 16.augustā, Valsts prezidents Valdis Zatlers Jelgavā piedalījās vispārējās izglītības un profesionālās izglītības iestāžu vadītāju un pedagogu Zemgales reģionālajā konferencē “Dialogs un saskaņota rīcība izglītībā”. Turpmāk šādas konferences paredzētas arī Valmierā – 17.augustā, Daugavpilī – 22.augustā un Rīga – 23.augustā
Foto: Toms Kalniņš, A.F.I.

Valsts prezidents Valdis Zatlers vakar Jelgavā piedalījās Izglītības un zinātnes ministrijas rīkotajā reģionālajā konferencē “Dialogs un saskaņota rīcība izglītībā”. Valsts prezidents tikās ar reģiona labākajiem skolotājiem un pārrunāja viņu darba aktualitātes un svarīgākās problēmas.

Skolotāji no Dobeles rajona Valsts prezidentu informēja par nepietiekamo skolu nodrošinājumu ar informācijas tehnoloģijām, īpaši aktuāli tas esot jaunākajās klasēs. Savukārt skolotāji no Bauskas rajona Valsts prezidentam stāstīja par problēmām ar lauku ceļiem, kas apgrūtina bērnu nokļūšanu skolā, šaurajām skolu klasēm, kā arī slikto ventilāciju tajās. Jēkabpils rajona skolotāji savukārt norādīja, ka šobrīd skolotājiem jāuzņemas gan policista, gan sociālā darbinieka un nereti arī ārsta pienākumi, jo bērnu vecāki devušies peļņā uz Īriju. Tāpēc skolotāji aicināja Valsts prezidentu sekmēt starpministriju sadarbību, risinot, piemēram, sociālās problēmas. Vēl skolotāji informēja Valsts prezidentu par savām bažām, ka varētu tikt samazināts literatūras stundu skaits.

Valsts prezidents, uzstājoties konferencē un atbildot uz žurnālistu jautājumiem, aicināja visas iesaistītās puses uz aktīvu dialogu un skaidru ilgtermiņa mērķu definēšanu, lai, piemēram, skolotājiem būtu skaidrs, kādas pārmaiņas viņus gaida, lai darba devēji varētu būt pārliecināti, ka saņems atbilstoši izglītotus speciālistus, bet skolēnu vecāki būtu pārliecināti, ka viņu bērni saņems konkurētspējīgu izglītību. Tāpat Valsts prezidents aicināja domāt par teritoriālās reformas rezultātā gaidāmajām izmaiņām izglītības jomā. Atbildot uz žurnālistu jautājumu par augstākās izglītības problēmām, Valsts prezidents rosināja noteikt stingrākus akreditācijas kritērijus augstskolām.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!