• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par tikšanos ar Pasaules bankas reģionālo direktoru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.08.2007., Nr. 133 https://www.vestnesis.lv/ta/id/161965

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Piedaloties konferencē "Dialogs un saskaņota rīcība izglītībā" Jelgavā

Vēl šajā numurā

17.08.2007., Nr. 133

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par tikšanos ar Pasaules bankas reģionālo direktoru

 

Finanšu ministrs Oskars Spurdziņš un Finanšu ministrijas valsts sekretāre Irēna Krūmane 16.augustā tikās ar Pasaules bankas Polijas un Baltijas valstu reģionālo direktoru Oskaru de Brijnu Kopu, kas ir nesen stājies šajā amatā un ieradies Latvijā iepazīšanās vizītē.

Finanšu ministrs O.Spurdziņš uzsvēra, ka Latvijai ir veidojusies laba sadarbība ar Pasaules banku (PB), un izteica pārliecību, ka tā turpināsies arī nākotnē. Kā ļoti nozīmīgu ministrs novērtēja pēdējās PB ekspertu grupas darbu Latvijā šā gada jūnijā (PB tehniskā palīdzība), kas pēc Finanšu ministrijas uzaicinājuma sniedza konsultācijas valsts budžeta izdevumu izvērtēšanas jautājumos, lai palīdzētu izpildīt Latvijas valdības apņemšanos padarīt efektīvākus un samazināt valsts budžeta izdevumus, kā arī ieviest uz rezultātu vērstu budžeta plānošanu. PB eksperti detalizēti izvērtējuši četru nozaru (veselības, izglītības, zemkopības un labklājības) izdevumus. Ministrs minēja, ka Latvijai varētu būt interese turpināt tehniskās palīdzības saņemšanu tieši šajā virzienā un izvērtēt arī valsts budžeta izdevumus citām nozarēm.

Finanšu ministrs informēja PB reģionālo direktoru par Latvijas valdības apņemšanos jau šogad izveidot bezdeficīta budžetu, attiecīgus grozījumus valsts budžeta likumā Ministru kabinets ir plānojis izskatīt jau nākamnedēļ.

PB pārstāvis uzsvēra, ka Latvijai ar PB tagad ir divu veidu sadarbība – no vienas puses, Latvija joprojām saņem PB tehnisko palīdzību konsultāciju veidā. Taču, no otras puses, Latvija šogad jau ir anulējusi savu aizņēmējvalsts statusu PB un virzās donorvalsts statusa virzienā. Latvija ir sasniegusi attīstības līmeni, kad no palīdzības saņēmējas pakāpeniski kļūst par palīdzības sniedzēju, kas aktīvi piedalās attīstības sadarbības politikas veidošanā un palīdzības sniegšanā citām jaunattīstības un pārejas ekonomikas valstīm.

Finanšu ministrs arī piezīmēja, ka Latvijas valdība jau tuvākā mēneša laikā varētu izlemt, tieši kādā veidā Latvija piedalīsies attīstības politikas finansēšanā ar PB grupas institūcijas “Starptautiskā attīstības asociācija” starpniecību.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!