• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par aktīva dzīvesveida veicināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.08.2007., Nr. 131 https://www.vestnesis.lv/ta/id/161839

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par atbalstu Gruzijai tās gaisa telpas pārkāpumu sakarā

Vēl šajā numurā

15.08.2007., Nr. 131

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par aktīva dzīvesveida veicināšanu

 

13.augustā izglītības un zinātnes ministre Baiba Rivža un Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretāra vietnieks sporta jautājumos Edgars Šneps tikās ar veselības ministru Vinetu Veldri, lai pārrunātu sadarbību sporta jomā un iespējas veicināt fiziskās aktivitātes sabiedrībā.

E.Šneps iepazīstināja ar Latvijas sporta sistēmu un IZM aktivitātēm, lai veicinātu aktīvu dzīvesveidu, tostarp ar Latvijas Nacionālo sporta attīstības programmu 2006.–2012.gadam, kuras mērķis ir radīt apstākļus veselas, fiziski un garīgi attīstītas personības veidošanai.

B.Rivža tikšanās laikā norādīja, ka galvenie tālākās rīcības virzieni, kur būtu nepieciešama IZM un Veselības ministrijas (VM) sadarbība, ir tautas sporta un ģimenes aktivitāšu veicināšana, kā arī interesantu un daudzpusīgu fizisko aktivitāšu nodrošināšana ārpus mācību stundām.

IZM Eiropas Reģionālā attīstības fonda investīciju departamenta direktore Dace Ratniece iepazīstināja ar Veselību veicinošo skolu projektu, kura mērķis ir veselības izglītības satura izveidošana, veselīga dzīvesveida popularizēšana un jaunu darba metožu apguve skolās. B.Rivža aicināja atjaunot šo projektu un informēja, ka IZM par projektu ir sagatavojusi informatīvo ziņojumu Ministru kabinetam. V.Veldre atzina projekta nepieciešamību un atbalstīja tā tālāku īstenošanu.

Tikšanās laikā tika pārrunāta arī Eiropas Kopienu komisijas apstiprinātā Baltā grāmata par sportu, kurā uzsvērta sporta sociālā un ekonomiskā nozīme un sabiedrības veselības uzlabošana ar fizisko aktivitāšu palīdzību, kā arī Eiropas stratēģija attiecībā uz uzturu, lieko svaru un veselības jautājumiem, kas saistīti ar aptaukošanos.

Ministri vienojās, ka jau tuvākajā laikā E.Šneps un VM valsts sekretārs Armands Ploriņš tiksies atkārtoti, lai vienotos par konkrētiem tālākās rīcības soļiem un virzieniem, kuros turpmāk daudz aktīvāk sadarbosies IZM un VM.

Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!