• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par "Latvijas Pasta" turpmākās attīstības modeli. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.08.2007., Nr. 129 https://www.vestnesis.lv/ta/id/161685

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 2007.gada 7.augusta sēdē

Vēl šajā numurā

10.08.2007., Nr. 129

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par “Latvijas Pasta” turpmākās attīstības modeli

 

Satiksmes ministrs, VAS “Latvijas Pasts” un preses izdevēji 8.augustā ir vienojušies par modeli pasta nozares turpmākajai attīstībai un nākamajā otrdienā, 14. augustā, to prezentēs valdībai. 

“Demokrātiskā valstī ir jānodrošina informācijas pieejamība sabiedrībai,” pēc tikšanās atzina satiksmes ministrs Ainārs Šlesers. Lai nodrošinātu, ka presi var saņemt ikviens Latvijas iedzīvotājs un “Latvijas Pasts” (LP) saviem darbiniekiem garantētu konkurētspējīgu atalgojumu, visas trīs puses vienojās, ka šis pakalpojums ir jādotē.

Šo dotāciju varētu īstenot, izmantojot universālā pakalpojuma fondu, kurā būtu īpaši paredzēti līdzekļi abonētās preses piegādei.  

“Dotēts tiktu nevis LP, bet gan pakalpojums, ko tikpat labi varētu sniegt jebkurš cits uzņēmums,” uzsvēra A.Šlesers. Šim fondam būtu jāsāk darboties no nākamā gada 1.janvāra.

Tāpat tika atzīta arī nepieciešamība paaugstināt preses piegādes tarifus. Izdevēji ir piekrituši piegāžu tarifu kāpumu nākamajiem gadiem aprēķināt, ņemot vērā tekošā gada inflāciju un tai pieskaitot 5%. Tā kā tas jebkurā gadījumā nesedz piegādes pašizmaksu, starpība būtu jāapmaksā valstij.

Vienlaikus būtu jāoptimizē pasta nodaļu darbs, pakāpeniski īstenojot pasta bankas projektu, kas paplašinātu LP sniegto pakalpojumu klāstu un palielinātu LP ieņēmumus.

14.augustā valdības sēdei izskatīšanai tiks iesniegti arī aprēķini pasta darbinieku darba samaksas palielināšanai, piedāvājot vairākus algu paaugstināšanas variantus.

Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!