• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra tikšanos ar Japānas skautu delegācijas pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.08.2007., Nr. 129 https://www.vestnesis.lv/ta/id/161683

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par "Latvijas Pasta" turpmākās attīstības modeli

Vēl šajā numurā

10.08.2007., Nr. 129

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra tikšanos ar Japānas skautu delegācijas pārstāvjiem

 

Ārlietu ministrs Artis Pabriks 6.augustā Rīgā tikās ar Japānas skautu delegācijas pārstāvjiem un pateicās par skautu simbola – Sudraba Vilka ordeņa – atgriešanu Latvijai. 1933.gadā šo ordeni piešķīra Belizardam Radziņam par īpašiem nopelniem skautu organizācijas popularizēšanā Latvijā.

Ārlietu ministrs pauda prieku, ka pēdējos gados Latvijas un Japānas attiecības kļuvušas ciešākas. Viņš augstu novērtēja Japānas imperatora Akihito un Japānas imperatores Mičiko vizīti Latvijā un pavēstīja, ka arī Japānas ārlietu ministrs Taro Aso ir ielūgts oficiālā vizītē apmeklēt Latviju. Tāpat ministrs atzinīgi vērtēja Latvijas Goda konsulāta atvēršanu Okinavas salā un informēja par Latvijas plāniem paplašināt Latvijas goda konsulu tīklu Japānā.  

“Japāna ir Latvijas partneris, jo mūsu valstis vieno izpratne par demokrātiskām vērtībām un turpmākās attīstības principiem, kas izpaužas gan sadarbojoties divpusēji, gan starptautisko organizāciju ietvaros. Uzskatu, ka mums ir jāstrādā, lai veiksmīgā sadarbība politiskajā un kultūras jomā attīstītos un pāraugtu arī ekonomisko kontaktu stiprināšanā,” teica A.Pabriks.

1944.gadā, dodoties bēgļu gaitās, B.Radziņš kopā ar augsto apbalvojumu atstāja Latviju. Pēc B.Radziņa nāves 1974.gadā apbalvojums nonāca viņa drauga, Japānas skauta Jasuhiko Kavašimas pārziņā, kas līdz šim to glabāja Japānā. Skautu sudraba ordenis glabāsies Latvijas Gaidu un skautu muzejā.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!