• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Latvijas Darba devēju konfederācijas un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras vadību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.08.2007., Nr. 129 https://www.vestnesis.lv/ta/id/161682

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības pārstāvjiem

Vēl šajā numurā

10.08.2007., Nr. 129

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Latvijas Darba devēju konfederācijas un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras vadību

 

02.JPG (18451 bytes)
Vakar, 9.augustā, Ministru prezidents Aigars Kalvītis, nākot uz tikšanos ar Latvijas Darba devēju konfederācijas un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras vadību. Pie galda (no labās) – Latvijas Darba devēju konfederācijas prezidents Vitālijs Gavrilovs, konfederācijas izglītības un nodarbinātības eksperte Ilona Kiukucāne un konfederācijas tautsaimniecības un finanšu jautājumu eksperts Mārcis Dzelme
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

9.augustā Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras vadību.

Sarunā piedalījās iekšlietu ministrs Ivars Godmanis un tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš.

Sarunas laikā tika aktualizēta darbaspēka pieejamības problēma Latvijā. Gan Ministru prezidents un valdības ministri, gan nevalstisko organizāciju pārstāvji atzina, ka nav pieejama vienota statistika par darba tirgū pieprasītajām profesijām un vakanto darba vietu skaitu. Latvijas Darba devēju konfederācijas dati atšķiras no Nodarbinātības valsts aģentūras aptauju rezultātiem. Puses bija vienisprātis, ka nepieciešami vienoti reģistri darba devēju prognozēm.

Ministru prezidents un nevalstisko organizāciju pārstāvji vienojās, ka tiks sagatavots dokuments ar vienotu datubāzi par darba tirgū pieprasītajām profesijām un darba tirgus prognozēm. Dokuments jāsagatavo Ekonomikas ministrijai. Valdības vadītājs informēja, ka 2006.gadā Ekonomikas ministrijā tika izstrādātas ilgtermiņa darba tirgus prognozes.

Ministru prezidents un iekšlietu ministrs akcentēja, ka darbaspēka pieejamības problēma sakņojas izglītības sistēmā – skolās tiek pasniegti vairāki mācību priekšmeti, kuri neveicina darba tirgū pieprasīto profesiju izvēli jauniešu vidū, un augstskolās daudz lielāks vidusskolu absolventu skaits izvēlas studēt humanitārās, nevis eksaktās zinātnes. Iekšlietu ministrs norādīja uz Latvijas Darba devēju konfederācijas atbildības daļu un ieteica konfederācijas pārstāvjiem vērsties pie Latvijas Rektoru padomes, lai sekmīgāk risinātu šo problēmu.

Ministru prezidents atzina, ka viens no darbaspēka pieejamības problēmas risinājumiem ir darbinieku piesaiste no citām valstīm. Latvijas prioritāte ir NVS valstis, īpaši Moldova, atzīmēja valdības vadītājs.

Sarunas laikā tika pārrunāts jautājums par slimības lapu apmaksas termiņu, kas jāatmaksā darba devējiem. Ministru prezidents atzina, ka viens no variantiem, kā problēmu risināt, ir 14 dienu garo darbinieku slimības lapu apmaksas termiņu saīsināt līdz 10 dienām, taču šis jautājums vēl jāvērtē Nacionālajā trīspusējās sadarbības padomē.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!