• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsardzības ministrs: - tiekoties ar Turcijas aizsardzības ministru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.10.1999., Nr. 325/327 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16163

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents: - tiekoties ar Dānijas vēstnieku; - tiekoties ar Kanādas vēstnieku

Vēl šajā numurā

05.10.1999., Nr. 325/327

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizsardzības ministrs:

— tiekoties ar Turcijas aizsardzības ministru

30.septembrī vizītes laikā Turcijā aizsardzības ministrs Ģirts Valdis Kristovskis tikās ar Turcijas Republikas aizsardzības ministru Sabatinu Čakmakoģlu. Stundu garās tikšanās laikā Turcijas aizsardzības ministrs uzsvēra savu atbalstu Latvijas virzībai uz NATO un to, ka redz Latvijas uzņemšanu NATO nākamajā kārtā. Turcijas puse atzinīgi vērtē Latvijas dalību Albānijā Kosovas krīzes risināšanā, kā arī pateicas par piedalīšanos starptautiskajās miera uzturēšanas misijās, kurās Latvija rod iespēju piedalīties, neraugoties uz ierobežotajiem līdzekļiem.

Turcijas puse uzsvērusi sadarbības iespējas militārajā industrijā, kas varētu būt vēl viens solis savstarpējo attiecību ziņā. Latvijas aizsardzības ministrs uzaicinājis Turcijas aizsardzības ministru parakstīt šādu vienošanos Latvijā.

Tikšanās laikā pie Turcijas aizsardzības ministra notika arī preses konference, kurā Ģ.V.Kristovskis informēja klātesošos par Latvijas aizsardzības sistēmu.

Kā jau iepriekš ziņots, viens no vizītes mērķiem bija parakstīt Latvijas un Turcijas kārtējo apakšlīgumu "Latvijas Republikas valdības un Turcijas Republikas valdības vienošanās par sadarbību militāro mācību jomā". Šo vienošanos Latvijas un Turcijas puses parakstīja vakar Turcijas bruņoto spēku ģenerālštābā. Vizītes laikā Latvijas delegācija, aizsardzības ministrs Ģ.V.Kristovskis, ministra padomnieks I.Krasts un AM Starptautisko sakaru departamenta direktors A.Puriņš apmeklēja "IDEF–99" — 4.starptautisko aizsardzības rūpniecības un civilās aviācijas izstādi. Latvijas pārstāvju interesi īpaši saistījušas prettanku un pretgaisa aizsardzības sistēmas.

Aizsardzības ministrijas  sabiedrisko attiecību un preses nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!