• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2007. gada 24. jūlija noteikumi Nr. 518 "Kārtība, kādā piešķir Eiropas Savienības atbalstu vietējām rīcības grupām dalībai sadarbības pasākumos". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.08.2007., Nr. 125 https://www.vestnesis.lv/ta/id/161347

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrijas dienesta informācija Nr.41/896-6715

Par Nolīguma pielikumu grozījumu spēkā stāšanos

Vēl šajā numurā

03.08.2007., Nr. 125

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 518

Pieņemts: 24.07.2007.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.518

Rīgā 2007.gada 24.jūlijā (prot. Nr.42 46.§)
Kārtība, kādā piešķir Eiropas Savienības atbalstu vietējām rīcības grupām dalībai sadarbības pasākumos
Izdoti saskaņā ar Lauksaimniecības un lauku attīstības likuma 5.panta ceturto daļu
I. Vispārīgie jautājumi
1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā piešķir Eiropas Savienības atbalstu vietējām rīcības grupām dalībai sadarbības pasākumos (turpmāk – pasākums) Vienotā programmdokumenta un Programmas papildinājuma 2004.–2006.gadam (turpmāk – plānošanas dokumenti) prioritātes “Lauku un zivsaimniecības attīstības veicināšana” pasākuma “Vietējo rīcību attīstība (LEADER+ veida pasākums)” aktivitātes “Prasmju iegūšana” ietvaros.
2. Atbalstu piešķir no Eiropas Lauksaimniecības virzības un garantiju fonda Virzības daļas līdzfinansētās nacionālās programmas “Prasmju iegūšana” projekta “Prasmju iegūšanas nodrošināšana” līdzekļiem. Kopējais atbalstam pieejamais finansējums ir 56000 latu, tai skaitā Eiropas Lauksaimniecības virzības un garantiju fonda Virzības daļas līdzfinansējums – 42000 latu un valsts budžeta līdzekļi – 14000 latu.
3. Atbalsta pasākumu īstenošanas periods ir 2007.gads.
II. Atbalsta saņemšanas nosacījumi
4. Atbalstu var saņemt biedrība vai nodibinājums (turpmāk – vietējā rīcības grupa), kas atbilst vismaz vienam no šādiem nosacījumiem:

4.1. vietējās rīcības grupas attīstības stratēģijas iesniegums apstiprināts saskaņā ar norma­tīvajiem aktiem par atklāta projektu iesniegumu konkursa vadlīnijām plānošanas dokumentu pasākuma “Vietējo rīcību attīstība (LEADER+ veida pasākums)” aktivitātei “Integrētās lauku attīstības izmēģinājuma stratēģijas”;

4.2. vietējā rīcības grupa izstrādā attīstības stratēģiju plānošanas dokumentu pasākuma “Vietējo rīcību attīstība (LEADER+ veida pasākums)” aktivitātes “Prasmju iegūšana” ietvaros un atbilst normatīvajiem aktiem par atklāta projektu iesniegumu konkursa vadlīnijām plānošanas dokumentu pasākuma “Vietējo rīcību attīstība (LEADER+ veida pasākums)” aktivitātei “Integrētās lauku attīstības izmēģinājuma stratēģijas”.
5. Atbalstu piešķir dalībai pasākumos Latvijā un ārvalstīs (piemēram, konferencēs, semināros, studiju vizītēs), kas atbilst šādiem nosacījumiem:

5.1. veicina vietējās rīcības grupas attīstības stratēģijas izstrādi vai īstenošanu;

5.2. paaugstina vietējās rīcības grupas kompetenci, prasmes vai iemaņas kādā no tās darbības jomām;

5.3. veicina vietējās rīcības grupas sadarbības veidošanos ar citām Latvijas vai citu valstu vietējām rīcības grupām.
6. Atbalstu piešķir 100 % apmērā no vietējās rīcības grupas izdevumiem, kas saistīti ar dalību pasākumos, bet ne vairāk kā 2000 latu vienam pasākumam.
III. Iesnieguma pieņemšana, izvērtēšana un atbalsta piešķiršana
7. Lai saņemtu šo noteikumu 5.punktā minēto atbalstu, vietējā rīcības grupa 10 darbdienu laikā no šo noteikumu spēkā stāšanās dienas un turpmāk līdz kārtējā mēneša pirmajam datumam (līdz 2007.gada 1.novembrim), ievērojot šo noteikumu 8.punktu, iesniedz Zemkopības ministrijā (turpmāk – ministrija) iesniegumu (1.pielikums). Iesniegumam pievieno:

7.1. vietējās rīcības grupas lēmumu par pārstāvja deleģējumu;

7.2. pasākuma rīkotāju ielūguma vai dalības apstiprinājuma kopiju;

7.3. pasākuma rīkotāju sagatavoto darba kārtību;

7.4. atbalsta izdevumu tāmi, kurā iekļauj dalības maksas apmēru pasākumā, dienas naudas apmēru, izdevumu apmēru par viesnīcu, ceļa izdevumu apmēru (transporta biļetes, degviela, ārzemēs nepieciešamā apdrošināšana, vīza) (2.pielikums). Izdevumus aprēķina saskaņā ar norma­tīvajiem aktiem par kārtību, kādā atlīdzināmi ar komandējumiem un darbinieku darba braucieniem saistītie izdevumi. Izdevumu tāmē norāda arī pasākuma rīkotāju, pārstāvja un citu finansētāju ieguldījumu.
8. Vietējā rīcības grupa iesniedz ministrijā iesniegumu ne vēlāk kā 15 darbdienas pirms pasākuma norises.
9. Ministrija 15 darbdienu laikā no šo noteikumu spēkā stāšanās dienas un turpmāk piecu darbdienu laikā no kārtējā mēneša pirmā datuma apkopo iesniegumus un iesniedz ministrijas izveidotajai komisijai. Komisija izskata iesniegumus piecu darbdienu laikā un pieņem lēmumu par atbalsta piešķiršanu vai iesnieguma noraidīšanu. Komisijas sēdes protokolu iesniedz ministrijai.
10. Ja vietējās rīcības grupas iesniegums ir aizpildīts neprecīzi vai nav pievienoti šo noteikumu 7.punktā minētie dokumenti, komisija rakstiski pieprasa vietējai rīcības grupai papildu informāciju. Papildu informāciju vietējā rīcības grupa apkopo un iesniedz piecu darbdienu laikā no pieprasījuma saņemšanas dienas.
11. Lēmumu par vietējās rīcības grupas iesnieguma noraidīšanu komisija pieņem, ja:

11.1. vietējā rīcības grupa nav iesniegusi komisijas pieprasīto papildu informāciju šo noteikumu 10.punktā noteiktajā termiņā;

11.2. vietējā rīcības grupa neatbilst vismaz vienam no šo noteikumu 4.punktā minētajiem nosacījumiem;

11.3. iesniegums neatbilst vismaz vienam šo noteikumu 5.punktā minētajiem nosacījumiem;

11.4. nav ievērots šo noteikumu 8.punktā noteiktais termiņš;

11.5. atbalstam pieejamais finansējums ir iztērēts.
12. Ja vienam pasākumam deleģēti vairāki pārstāvji, komisija pieņem lēmumu par viena vai vairāku pārstāvju noraidīšanu, ja to dalība pasākumā nav lietderīga. Priekšroku dod tam pārstāvim, kurš piedalās pasākumā ar prezentāciju vai ekspozīciju vai uzstājas ar cita veida ziņojumu.
13. Ministrija par pieņemto lēmumu informē vietējo rīcības grupu.
14. Vietējā rīcības grupa komisijas lēmumu var apstrīdēt un pārsūdzēt saskaņā ar Administratīvā procesa likumu šādā kārtībā:

14.1. komisijas lēmumu var apstrīdēt, iesniedzot ministrijas valsts sekretāram iesniegumu;

14.2. ministrijas valsts sekretāra lēmumu var pārsūdzēt tiesā.
15. Ja komisija pieņēmusi lēmumu par atbalsta piešķiršanu, ministrija slēdz līgumu ar vietējo rīcības grupu. Līgumā paredz priekšapmaksu 100 % apmērā no piešķirtās atbalsta summas, pamatojoties uz izdevumu tāmi. Galīgo norēķinu precizē pēc pasākuma norises pārskata (3.pielikums) un izdevumus apliecinošo dokumentu iesniegšanas ministrijā. Līgumā nosaka piešķirtās atbalsta summas samaksas kārtību un termiņus, kā arī piešķirtās atbalsta summas atmaksas kārtību un termiņus, ja vietējā rīcības grupa sniegusi nepatiesu informāciju, saņemtā priekšapmaksa pārsniedz izdevumus vai nav ievēroti šo noteikumu nosacījumi.
16. Vietējā rīcības grupa 10 dienu laikā pēc pasākuma iesniedz ministrijā pasākuma norises pārskatu (3.pielikums) un izdevumus apliecinošus dokumentus.
17. Ja vietējā rīcības grupa sniegusi nepatiesu informāciju vai nav ievērojusi šo noteikumu nosacījumus, tā atmaksā saņemto atbalsta summu līgumā noteiktajā kārtībā un termiņos.
18. Vietējā rīcības grupa nevar saņemt atbalstu no citiem Eiropas Savienības struktūrfondu finanšu avotiem un valsts budžeta par vienu un to pašu pasākumu.
19. Ministrija informāciju par iespēju saņemt atbalstu ievieto savā mājas lapā internetā un rakstiski informē vietējās rīcības grupas.
Ministru prezidents A.Kalvītis

Zemkopības ministrs M.Roze
1.pielikums
Ministru kabineta
2007.gada 24.jūlija noteikumiem Nr.518
Iesniegums atbalsta saņemšanai dalībai sadarbības pasākumā 2007.gadā

Zemkopības ministrs M.Roze
2.pielikums
Ministru kabineta
2007.gada 24.jūlija noteikumiem Nr.518
Atbalsta izdevumu tāme
Zemkopības ministrs M.Roze
3.pielikums
Ministru kabineta
2007.gada 24.jūlija noteikumiem Nr.518
Pasākuma norises pārskats
Zemkopības ministrs M.Roze

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!