• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Zemkopības ministrijas darbības stratēģiju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.07.2007., Nr. 122 https://www.vestnesis.lv/ta/id/161107

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru 2007.gada 26.jūlija sanāksmē

Vēl šajā numurā

31.07.2007., Nr. 122

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Zemkopības ministrijas darbības stratēģiju

 

Zemkopības ministrija (ZM) ir aktualizējusi ZM darbības stratēģiju 2007.–2009.gadam, veicot izmaiņas dokumentā. Stratēģija ir vidēja termiņa darbības plānošanas dokuments, kurā atspoguļoti ZM mērķi, darbības virzieni, to īstenošanas programmas un nepieciešamais finansējums. Dokumentu plānots aktualizēt katru gadu budžeta plānošanas procesa gaitā.

2006.gadā apstiprinātās stratēģijas īstenošanas programmu daļā precizēti darbības rezultāti, to faktiskie rādītāji 2006.gadā, kā arī plānotie rezultāti 2007., 2008., 2009. un 2010.gadā, izvērtējot jaunās politikas iniciatīvas. Precizēta arī visu programmu sadaļa “Programmas finansējums” atbilstoši likumā “Par valsts budžetu 2007.gadam” noteiktajam.

Tāpat stratēģijā precizētas esošās jaunās politikas iniciatīvas un noteiktas jaunas iniciatīvas 2008., 2009. un 2010.gadam. Dokumentā izveidota arī jauna apakšprogramma – “Dotācija SIA “Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs” lauku konsultatīvai un informācijas apmaiņas sistēmai un tālākizglītībai”.

Stratēģijā noteikts, ka Zemkopības ministrijas misija ir rūpēties par drošu pārtiku iedzīvotājiem, sekmēt laukos dzīvojošo cilvēku labklājību un nodrošināt priekšnoteikumus ilgtspējīgai Latvijas dabas resursu apsaimniekošanai. ZM pamatvērtība ir cilvēki – nozarē strādājošie un sabiedrība kopumā. Atbilstoši Zemkopības ministrijas nolikumam un Valdības deklarācijai, ZM kompetences nozares ir lauksaimniecība, pārtikas aprite, lauku attīstība, kā arī meža un zivsaimniecības nozares. Ministrija izstrādā šo nozaru politiku, organizē un uzrauga to īstenošanu, kā arī pārstāv šo nozaru intereses valsts attīstības un citu nozaru politikas dokumentos.

Savukārt sev deleģēto funkciju izpildi un izvirzītā mērķa sasniegšanu ZM nodrošinās, realizējot piecus darbības virzienus – pārtikas drošība un kvalitāte, dzīvnieku veselība, lauku uzņēmējdarbības attīstības veicināšana, cilvēkresursu attīstības veicināšana laukiem, dabas resursu ilgtspējības saglabāšana, kā arī nozaru pārvaldība. Tāpat darbības virzieni tiks īstenoti ar deviņām budžeta programmām un tām pakārtotām apakšprogrammām.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!