• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2007. gada 19. jūlija rīkojums Nr. 446 "Par atteikumu nodot privatizācijai nekustamo īpašumu Dobelē, Brīvības ielā 15B". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.07.2007., Nr. 118 https://www.vestnesis.lv/ta/id/160761

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr.447

Par valsts īpašuma objekta Rīgā, Linezera ielā 5, nodošanu privatizācijai

Vēl šajā numurā

24.07.2007., Nr. 118

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: rīkojums

Numurs: 446

Pieņemts: 19.07.2007.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta rīkojums Nr.446

Rīgā 2007.gada 19.jūlijā (prot. Nr.40 39.§)

Par atteikumu nodot privatizācijai nekustamo īpašumu Dobelē, Brīvības ielā 15B

 

1. Ministru kabinets (Rīgā, Brīvības bulvārī 36, LV-1520) ir izskatījis Tatjanas Dreimanes (adrese – Čakstes iela 23-113, Dobele, LV-3701) 2006.gada 24.augustā iesniegto privatizācijas ierosinājumu (reģistrēts Privatizācijas aģentūras privatizācijas ierosinājumu reģistrā 2006.gada 31.augustā ar Nr.1.562).

2. Tatjana Dreimane ierosina privatizēt valsts īpašumā esošo nekustamo īpašumu (nekustamā īpašuma kadastra Nr. 4601 503 2003) Dobelē, Brīvības ielā 15B.

3. Pēc privatizācijas ierosinājuma izskatīšanas Ministru kabinets konstatē:

3.1. nekustamais īpašums (nekustamā īpašuma kadastra Nr. 4601 503 2003) Dobelē, Brīvības ielā 15B, sastāv no garāžas ēkas (būves kadastra apzīmējums 4601 003 2015 008) (turpmāk – nekustamais īpašums). 2001.gada 29.martā nekustamais īpašums ierakstīts Dobeles pilsētas zemesgrāmatu nodalījumā Nr.1136 uz valsts vārda Zemkopības ministrijas personā;

3.2. nekustamais īpašums atrodas uz Dobeles pilsētas pašvaldības īpašumā esoša zemesgabala (kadastra Nr. 4601 003 2015) Dobelē, Brīvības ielā 11a;

3.3. nekustamā īpašuma – vienstāva garāžas ēkas – kopējā platība ir 151,6 m2, un tas atrodas Valsts meža dienesta Zemgales virsmežniecības lietošanā (turpmāk – virs­mežniecība), kas apkalpo Auces, Bikstu un Dobeles mežniecību teritorijas 51673 ha kopplatībā. Ēkā izvietots meža ugunsdzēsības autotransports (trīs automašīnas), kā arī atrodas noliktava agregātu un ugunsdzēsības aprīkojuma (piemēram, sūkņu, šļūteņu, rezerves daļu) novietošanai un glabāšanai. Ugunsbīstamības periodā ēkā atrodas dežurējošā ekipāža (trīs cilvēki);

3.4. saskaņā ar Ministru kabineta 2004.gada 16.novembra noteikumu Nr.945 “Valsts meža dienesta nolikums” 2.5. un 3.10.apakšpunktu Valsts meža dienests organizē meža ugunsdrošības uzraudzību un ugunsgrēku ierobežošanu, kā arī veic citas normatīvajos aktos noteiktās funkcijas.

Virsmežniecība ir Valsts meža dienesta teritoriālā struktūrvienība, kas savā uzraugāmajā teritorijā īsteno vienotu meža politiku, atbalsta programmas ilgtspējīgas mežsaimniecības nodrošināšanai, uzrauga meža apsaimniekošanu, izmantošanu un medības reglamentējošo normatīvo aktu ievērošanu;

3.5. virsmežniecības sastāvā ir astoņas teritoriālās struktūrvienības – mežniecības: Auces mežniecība, Bikstu mežniecība, Dobeles mežniecība, Svirlaukas mežniecība, Lielupes mežniecība, Iecavas mežniecība, Vecumnieku mežniecība un Bauskas mežniecība. Minēto mežniecību apkalpošanā esošās teritorijas kopplatība ir 168722 ha;

3.6. funkciju veikšanai virsmežniecībai ir nepieciešams nekustamais īpašums Dobelē, Brīvības ielā 15B;

3.7. Valsts meža dienestam Dobeles rajonā nav apsaimniekošanā citu līdzvērtīgu ēku, kurās varētu pārvietot virsmežniecības meža ugunsdzēsības autotransportu (trīs automašīnas), kā arī noliktavu agregātu un ugunsdzēsības aprīkojuma glabāšanai;

3.8. saskaņā ar Administratīvā procesa likuma 62.panta pirmo daļu Ministru kabineta rīkojuma projekts “Par atteikumu nodot privatizācijai nekustamo īpašumu Brīvības ielā 15B, Dobelē” tika nosūtīts privatizācijas ierosinātājam – Tatjanai Dreimanei. Atbilde netika saņemta.

4. Saskaņā ar Valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas un privatizācijas sertifikātu izmantošanas pabeigšanas likuma 6.panta trešo daļu Ministru kabinets, lemjot par valsts īpašuma objekta, kā arī apbūvēta un neapbūvēta zemesgabala nodošanu privatizācijai, izvērtē, vai attiecīgais objekts vai zemesgabals ir nepieciešams valsts pārvaldes funkciju veikšanai saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likumu.

Valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas un privatizācijas sertifikātu izmantošanas pabeigšanas likuma 6.panta piektajā daļā noteikts, ka tikai Ministru kabinets var pieņemt lēmumu par atteikumu nodot privatizācijai valsts īpašuma objektu. Ministrijas vai citas institūcijas iebildumi pret konkrētā valsts īpašuma nodošanu privatizācijai nevar būt par pamatu tam, lai šī valsts īpašuma privatizācijas ierosinājumu Ministru kabinets neizskatītu pēc būtības. Lēmumā par atteikumu nodot privatizācijai valsts īpašuma objektu norādāms, kuras valsts pārvaldes funkciju veikšanai vai kādas komercdarbības veikšanai attiecīgais objekts nepieciešams.

5. Saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likuma 10.pantā ietvertajiem valsts pārvaldes principiem valsts pārvalde darbojas sabiedrības interesēs. Saglabājot valsts īpašumā nekustamo īpašumu, tiks nodrošināta sabiedrības interesēm atbilstoša valsts funkciju veikšana.

6. Ikvienas personas tiesību ierobežojumu pamatā ir apstākļi un argumenti, kādēļ tas vajadzīgs, tātad ierobežojums tiek noteikts svarīgu interešu labā. Tādēļ atteikumam, kas radītu personas tiesību ierobežojumu, ir jāatbilst samērīguma principam, proti, ja publiska vara ierobežo personas tiesības un likumiskās intereses, ir jāievēro saprātīgs līdzsvars starp sabiedrības un indivīda interesēm.

7. No minētajiem apsvērumiem secināms, ka nekustamā īpašuma privatizācija neatbilstu valsts interesēm, jo, privatizējot garāžas ēku, uz laiku tikts pārtraukta valsts funkciju veikšana – virsmežniecība nevarēs nodrošināt meža ugunsapsardzības autotransporta un nepieciešamā ekipējuma glabāšanu atbilstoši tehnisko noteikumu prasībām, kā arī nevarēs uzraugāmajā teritorijā īstenot meža ugunsdrošības uzraudzību un nodrošināt nepieciešamās darbības meža ugunsgrēku dzēšanā.

8. Ievērojot minēto un pamatojoties uz Valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas un privatizācijas sertifikātu izmantošanas pabeigšanas likuma 6.panta trešo un piekto daļu, Valsts pārvaldes iekārtas likuma 10.panta trešo daļu, Ministru kabinets nolemj noraidīt Tatjanas Dreimanes privatizācijas ierosinājumu un atteikt nodot privatizācijai nekustamo īpašumu.

9. Šo rīkojumu saskaņā ar Administratīvā procesa likuma 76.panta otro daļu un 188.panta pirmo daļu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā (Rīga, Antonijas iela 6, LV-1010) mēneša laikā no šī rīkojuma publicēšanas dienas laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

Ministru prezidents A.Kalvītis

Zemkopības ministrs M.Roze

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!