• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente: - sarunā par pedagogu problēmām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.11.1999., Nr. 394/396 https://www.vestnesis.lv/ta/id/16011

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Daidžests. Citu rakstītais

Vēl šajā numurā

30.11.1999., Nr. 394/396

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar uzticības zvērestu savai tautai, valstij

Papildus 1.lpp.

informācijai

Alūksnes Mobilo strēlnieku bataljona jaunie kareivji pirms uzticības zvēresta nodošanas; Nacionālo bruņoto spēku komandieris Zemessardzes pulkvedis Raimonds Graube un Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga, pieņemot zvērestu Foto: Juris Krūmiņš — "Latvijas Vēstnesim"

Valsts prezidente, tiekoties ar bataljona kareivjiem ...

... un viņu tuviniekiem Foto: Agris Dzelme — "Latvijas Vēstnesim"

Valsts prezidente:

— sarunā par pedagogu problēmām

Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga piektdien, 26.novembrī, tikās ar Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības priekšsēdētāju Astrīdu Harbaceviču un arodbiedrības pārstāvjiem. Valsts prezidente uzklausīja arodbiedrības pārstāvjus par pašreizējo situāciju izglītībā.

V.Vīķe–Freiberga sarunā sacīja, ka situācija izglītības jomā ir ļoti nopietna un tā tieši ietekmē izglītības turpmāko kvalitāti un līdz ar to arī valsts attīstību. Pēc Valsts prezidentes teiktā, viņa izprot izglītības darbinieku situāciju un atbalsta tiesības izteikt savu viedokli. V.Vīķe–Freiberga pauda gandarījumu, ka arodbiedrības pārstāvji apliecinājuši prezidentei līdz zināmām robežām gatavību kompromisiem, izprotot vispārējo situāciju valstī.

Valsts prezidente sacīja, ka skolotāji ir norūpējušies par valdības un parlamenta attieksmi pret skolotājiem, kas ietekmē skolotāja prestižu sabiedrībā, tāpēc būtu jādara viss, lai atkal atjaunotos uzticība valdībai un Saeimai, pildot dotos solījumus. Pēc prezidentes uzskata, arodbiedrībām ir jāturpina sociālais dialogs ar valdību, lai skolotāji atgūtu uzticību valstij.

Valsts prezidenta preses dienests

Ministru prezidents:

— tiekoties ar ES delegācijas vadītāju Latvijā

Piektdien, 26.novembrī, Ministru prezidents Andris Šķēle tikās ar Eiropas Savienības (ES) delegācijas Latvijā vēstnieku Ginteru Veisu.

Ministru prezidents iepazīstināja vēstnieku ar valsts pārvaldes reformu gaitu Latvijā. G.Veiss uzsvēra, ka sekmīga valsts pārvaldes reforma ir viens no svarīgākajiem Latvijai veicamajiem uzdevumiem integrācijai Eiropas Savienībā.

Sarunu gaitā pārrunāta PHARE programma valsts pārvaldes reformu projektu atbalstīšanai.

Puses vienojās, ka svarīgākais uzdevums ir funkciju pārskatīšana, lai novērstu valsts iestāžu funkciju dublēšanos, kā arī valsts pārvaldes iestādēm neraksturīgu funkciju identificēšana un decentralizācija.

A.Šķēle uzsvēra, ka pastiprināti pievērsīs uzmanību koordinācijas uzlabošanai starp institūcijām valsts pārvaldes reformu gaitā. Tika atzīmēts, ka 2001. gada valsts budžets tiks veidots, pamatojoties uz funkcijām, nevis institūcijām.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!