• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar savstarpēju Eiropas kopības tieksmi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.11.1999., Nr. 394/396 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15997

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ar savu gara un prāta lielumu lai ejam pasaulē

Vēl šajā numurā

30.11.1999., Nr. 394/396

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar savstarpēju Eiropas kopības tieksmi

Foto: Arnis Blumbergs, "LV"

Šodien, 30.novembrī, Rīgā tiekas ārvalstu investoru padomes pārstāvji un Latvijas valdības un augstākās amatpersonas. Tikšanos vada Ministru prezidents Andris Šķēle (attēlā pa kreisi) un "StoraEnso" prezidents Juka Harmala (attēlā pa labi) , kurš ir arī Eiropas Savienības darba devēju un rūpnieku asociācijas viceprezidents

I5.JPG (28141 BYTES)

Vakar, 29. novembrī, Dekoratīvi lietišķās mākslas muzejā notika ārvalstu investoriem rīkotā pieņemšana, kas ievadīja 30. novembra Ārvalstu investoru padomes pārstāvju un Latvijas valdības un augstāko amatpersonu tikšanos.

Pieņemšanā apsveikuma vārdus teica "StoraEnso" prezidents un Eiropas Savienības Darba devēju un rūpnieku asociācijas viceprezidents Juka Harmala:

— Ministru prezidenta kungs! Jūsu ekselences! Dāmas un kungi! Man ir liels gods vērsties pie šovakar atnākušās auditorijas — Latvijas valdības pārstāvjiem un cilvēkiem, kuru biznesa intereses ir saistītas ar Latviju. Šodienas tikšanās pirmsākumi ir meklējami 1998. gadā, kad šeit notika seminārs jeb tikšanās, kuru nosauca par Baltijas biznesa sanāksmi. Šī tikšanās pulcināja cilvēkus no visām Baltijas valstīm, kā arī tos, kuru darbība ir saistīta ar šo reģionu. Šajā tikšanās reizē mums bija iespēja savus plānus un idejas apspriest ar Baltijas jūras valstu ministriem un premjeriem. Un viens no būtiskākajiem tālaika priekšlikumiem bija katrā Baltijas valstī izveidot savu ārvalstu investoru padomi. Latvija šajā ziņā ir izrādījusi vislielāko aktivitāti, un pirms sešiem mēnešiem Rīgā notika pirmā Ārvalstu investoru padomes tikšanās. Tad arī mēs Latvijas toreizējai valdībai ieteicām drīzumā rīkot otru šādu tikšanos, jo mēs ļoti vēlamies turpināt iesākto dialogu. Rītdienas tikšanās laikā biznesa cilvēkiem būs visas iespējas apkopot un izanalizēt to, kas un kā ir paveikts šo sešu mēnešu laikā. Pat no mūsu biznesa cilvēku viedokļa raugoties, ir redzams, ka Latvija šajā laikā ir ļoti progresējusi, tikai mums no jūsu Ministru prezidenta ir jāuzzina, vai tas ir noticis, pateicoties mums vai par spīti mums. Lai vai kā, bet ir pielikts liels darbs, lai rītdienas tikšanās notiktu veiksmīgi, un es gribētu uzsaukt tostu Latvijas premjeram, Latvijas valdības pārstāvjiem un Ārvalstu investoru padomes pārstāvjiem.

Tad savus apsveikuma vārdus teica Latvijas Ministru prezidents Andris Šķēle:

— Harmalas kungs. Dāmas un kungi. Man ir liels prieks, ka tikšanās ar Ārvalstu investoru padomes pārstāvjiem notiks jau otro reizi. Mēs ceram, ka jūsu aktivitātes gan šīs tikšanās laikā, gan arī ārpus tās dos savu ieguldījumu biznesa un investīciju vides uzlabošanā un paplašināšanā Latvijā. Es gribētu īpaši pateikties Harmalas kungam par palīdzību sekmīga dialoga veidošanā starp Latvijas valdību un Ārvalstu investoru padomi. Novēlu jums visiem labu veiksmi rītdienas tikšanās reizē.

Pieņemšana Dekoratīvi lietišķās mākslas muzejā notika Edītes Paulas Vīgneres gobelēnu izstādes telpā, skanot senās mūzikas ansambļa "Ludus" atskaņotajai mūzikai. Un, redzot, ar kādu interesi ārzemju viesi aplūkoja Latvijas mākslinieces mākslas darbus, radās cerība, ka ārvalstu investīcijas varētu attiekties ne tikai uz biznesa vidi Latvijā.

I2.JPG (17694 BYTES) Eiropas Savienības Darba devēju un rūpnieku asociācijas viceprezidents Juka Harmala; Latvijas Republikas Ministru prezidents Andris Šķēle I3.JPG (15767 BYTES)

Rūta Kesnere, "LV" informācijas redaktore Foto: Arnis Blumbergs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!