• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pasniedzot Triju Zvaigžņu un Viestura ordeņus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.06.2007., Nr. 102 https://www.vestnesis.lv/ta/id/159515

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saņemot Valsts robežsardzes augstāko apbalvojumu

Vēl šajā numurā

27.06.2007., Nr. 102

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pasniedzot Triju Zvaigžņu un Viestura ordeņus

 

03.JPG (21024 bytes)
Vakar, 26.jūnijā, Rīgas pilī Valsts prezidente Vaira Viķe-Freiberga pasniedza Triju Zvaigžņu ordeni Aizsardzības ministrijas (AM) valsts sekretāram Edgaram Rinkevičam (no labās) un Viestura ordeņus AM valsts sekretāra vietniekam aizsardzības plānošanas jautājumos Jānim Karlsbergam, AM Krīzes vadības un mobilizācijas departamenta direktora vietniekam Jānim Garisonam un AM NATO valstu un valdību vadītāju sanāksmes organizācijas biroja Koordinācijas nodaļas vadītājam Kasparam Galkinam
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar pasniedza Triju Zvaigžņu ordeni Aizsardzības ministrijas valsts sekretāram Edgaram Rinkevičam. Apsveikuma uzrunā Valsts prezidente teica:  

“Ar šo augstāko valsts atzinību es vēlos atzīmēt Latvijas kā valsts dziļo parādu un pateicību, ko izjūtu pret jūsu ilggadējo darbu Aizsardzības ministrijas valsts sekretāra amatā, taču īpaši nopelni jums ir bijuši NATO galotņu tikšanās 2006 rīkošanā Rīgā. Par to esmu dzirdējusi ārkārtīgi sirsnīgas, izjustas un slavinošas atsauksmes, un tas ir tiešām īpašs notikums Latvijas vēsturē. Es domāju, ka jūsu nopelni Latvijas drošībai arī ir pietiekami unikāli visai Latvijas vēsturei. Par to jums visdziļākais paldies. No sirds apsveicu jūs!”

Tāpat, pateicoties par nozīmīgo ieguldījumu NATO galotņu sanāksmes 2006 organizēšanā, tika pasniegti Viestura ordeņi Aizsardzības ministrijas valsts sekretāra vietniekam aizsardzības plānošanas jautājumos Jānim Karlsbergam, Aizsardzības ministrijas NATO valstu un valdību vadītāju sanāksmes organizācijas biroja Koordinācijas nodaļas vadītājam Kasparam Galkinam un Aizsardzības ministrijas Krīzes vadības un mobilizācijas departamenta direktora vietniekam Jānim Garisonam.

Pateicoties par saņemtajiem apbalvojumiem, E.Rinkevičs teica:  

“Valsts prezidentes kundze, godātie klātesošie!

Es gribētu visu mūsu vārdā, kas šodien esam saņēmuši šos valsts apbalvojumus, pateikt paldies jums un Ordeņu kapitulam par augsto vērtējumu, kas mums ir izrādīts gan valsts vārdā, gan jūsu personīgā vārdā. Es gribētu arī teikt lielu paldies jums par visu to ieguldījumu, ko esat devusi pēdējo astoņu gadu laikā kā Valsts prezidente gan valsts drošības, gan aizsardzības stiprināšanā. Jāsaka, ka NATO samits ir bijis kulminācija visam šim darbam. Mēs ļoti labi zinām, ka šis samits nebūtu noticis bez jūsu personiskās līdzdalības un aktīvas darbības gan ārpolitiski, gan iekšpolitiski, gan arī īpaši, protams, drošības politikas jomā. Par to jāsaka jums liels paldies un jācer, ka jūs turpināsiet tikpat aktīvi darboties gan šeit Latvijā, gan ārpus Latvijas, gan nesot Latvijas vārdu pasaulē, gan stiprinot mūsu valsts drošību arī turpmāk.”

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!