• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Savienības Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomes sanāksmi Luksemburgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.06.2007., Nr. 97 https://www.vestnesis.lv/ta/id/159004

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šonedēļ žurnālā "Jurista Vārds"

Vēl šajā numurā

19.06.2007., Nr. 97

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Savienības Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomes sanāksmi Luksemburgā

 

03.JPG (14605 bytes)
Latvijas ārlietu ministrs Artis Pabriks draudzīgā sarunā ar savām kolēģēm – Polijas ārlietu ministri Annu Fotigu un Ungārijas ārlietu ministri Kingu Gencu Luksemburgā 17.jūnijā
Foto: EPA/A.F.I.

17. un 18.jūnijā ārlietu ministrs Artis Pabriks piedalījās Eiropas Savienības Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomes (VLĀAP) sanāksmē Luksemburgā, kur notika diskusija par gatavošanos 21.–22.jūnija Eiropadomei (ES valstu un valdību vadītāju sanāksmei).

Svarīgākais Eiropadomes darba kārtībā bija jautājums par līguma par Konstitūciju Eiropai nākotni. Pārrunāti arī iekšlietu un tieslietu, ekonomiskie un sociālie, kā arī ārējo attiecību jautājumi.

Ministru darba kārtībā bija iekļauts jautājums par ES stratēģiju Centrālāzijā pirms stratēģijas apstiprināšanas 21.–22.jūnija Eiropadomē.

Sanāksmē notika viedokļu apmaiņa par aktuālo situāciju Pasaules tirdzniecības organizācijas (PTO) daudzpusējās tirdzniecības liberalizācijas sarunās pirms 25.jūnijā Luksemburgā plānotās ārkārtas VLĀAP sanāksmes par PTO.

Darba kārtībā bija iekļauts jautājums par Kubu saistībā ar ikgadējo ES Kopējās pozīcijas par Kubu pārskatīšanu, kas notiek jau 17.reizi.

Jautājumā par Rietumbalkāniem tika pārrunāta Stabilizācijas un asociācijas līguma sarunu atsākšana ar Serbiju un apspriesta aktuālā situācija Kosovas statusa jautājumā.

Darba kārtības punktā par Tuvo Austrumu miera procesu notika ministru diskusija par 2007.gada 30.maija Kvarteta (Eiropas Savienība, Apvienoto Nāciju Organizācija, Amerikas Savienotās Valsis un Krievijas) sanāksmes rezultātiem un Eiropas Savienības iespējamo atbalstu Tuvo Austrumu miera procesam, kā arī par aktuālo situāciju reģionā.

Eiropas Savienības Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomes ietvaros notika diskusija par aktualitātēm Irānas kodoljautājumā.

Tā kā sociālā situācija Sudānā turpina pasliktināties, humānās palīdzības organizāciju darbība ir apdraudēta un Darfūras konflikts apdraud mieru un stabilitāti reģionā kopumā, ministri pievērsās arī jautājumam par Sudānu.

VLĀAP ietvaros izskatīja Prezidentūras sagatavoto lēmumu par nāvessoda moratorija rezolūcijas iesniegšanu ANO Ģenerālās asamblejas 62.sesijā.

Attiecībā uz Lībiju dalībvalstu ministri apsprieda aktualitātes bulgāru medmāsu lietā, iespējas ziedot līdzekļus Bengazi starptautiskajā fondā un nepieciešamību aktivizēt ANO AIDS fondu.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!