• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par normatīvā regulējuma izstrādi nelegālā alkohola tirdzniecības ierobežošanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.06.2007., Nr. 92 https://www.vestnesis.lv/ta/id/158475

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par tieslietu ministra piedalīšanos konferencē par šķīrējtiesām Latvijā

Vēl šajā numurā

08.06.2007., Nr. 92

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par normatīvā regulējuma izstrādi nelegālā alkohola tirdzniecības ierobežošanai

 

Tieslietu ministrija (TM) izpildījusi Ministru kabineta doto uzdevumu un pabeigusi nelegālā alkohola tirdzniecības ierobežošanai paredzēto likumu grozījumu izstrādi. Par uzdevuma izpildi 1.jūnijā tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš rakstiski informēja premjeru Aigaru Kalvīti.

Šā gada 23.janvārī valdība uzdeva TM līdz 1.jūnijam izstrādāt grozījumus normatīvajos aktos, kas paredzētu efektīvāk vērsties pret personām, kuras nodarbojas ar nelegālā alkohola tirdzniecību. Priekšlikumus nepieciešamajiem grozījumiem normatīvajos aktos sniedza darba grupa, kuru vadīja tieslietu ministrs.

Izpildot šo uzdevumu, TM izstrādāja grozījumus Krimināllikumā (KL), Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā (LAPK), kā arī likumā par KL spēkā stāšanās laiku un piemērošanas kārtību. Visi izstrādātie likumprojekti tika iesniegti izskatīšanai Saeimā.

Saskaņā ar TM priekšlikumiem KL un LAPK ir papildināts ar nelikumīgu alkoholisko dzērienu definējumu, tādējādi novēršot iespējamās likumu normu piemērošanas problēmas. LAPK paredz atbildību par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu (ražošanu), glabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu). Ja persona gada laikā šādu pārkāpumu izdarīs atkārtoti vai nodarījuma sastāvā tiks konstatēta kvalificējoša pazīme “lieli apmēri”, vai darbības izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, tad šo personu varēs saukt pie kriminālatbildības.

Papildu administratīvā atbildība ir paredzēta par nelikumīgu alkoholisko dzērienu iegādāšanos un telpu nodošanu nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanai (ražošanai), glabāšanai un realizācijai. Par šādām pašām darbībām, ja tās būs izdarītas gada laikā, paredzēta kriminālatbildība.

KL arī paredz iespēju atbrīvot no kriminālatbildības personu, kura labprātīgi nodevusi nelikumīgo alkoholisko dzērienu un labprātīgi paziņojusi par šo nelikumīgo alkoholisko dzērienu iegādāšanos, izgatavošanu (ražošanu), glabāšanu, pārvadāšanu vai realizāciju.

Minētie likumu grozījumi pieņemti Saeimā 3.lasījumā šā gada 17.maijā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!