• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2007.gada 5.jūnija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.06.2007., Nr. 90 https://www.vestnesis.lv/ta/id/158334

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Kipras prezidentu

Vēl šajā numurā

06.06.2007., Nr. 90

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 2007.gada 5.jūnija sēdē

ĪUMEPLS: Par Latvijas pozīciju ES Transporta, telekomunikāciju un enerģētikas ministru padomes 6.–8.jūnija sanāksmei

Ministru kabineta sēdē 5.jūnijā tika skatīta un apstiprināta Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāta sagatavotā Latvijas valsts pozīcija Eiropas Savienības Transporta, telekomunikāciju un enerģētikas ministru padomes 2007.gada 6.–8.jūnija sanāksmei, kas notiks Luksemburgā, izskatāmajā sekretariāta kompetences jautājumā.

Sekretariāta kompetencē ir ES Transporta, telekomunikāciju un enerģētikas ministru padomes secinājumu projekts “i2010 – 2007.gada ziņojums par informācijas sabiedrību” (Draft council conclusions on i2010 – Annual Information Society Report 2007).

Padomes secinājumu projekts ir balstīts uz Komisijas paziņojumu Eiropas Parlamentam, Padomei, Eiropas Ekonomikas un sociālo lietu komitejai un Reģionu komitejai “i2010 – ikgadējais informācijas sabiedrības ziņojums 2007” (COM (2007) 146 galīgā redakcija).

Padomes secinājumu projekts “i2010 – 2007.gada ziņojums par informācijas sabiedrību” jāpieņem, lai nostiprinātu politisko vienošanos par Eiropas Komisijas ikgadējā informācijas sabiedrības ziņojumā izvirzītajiem prioritārajiem i2010 stratēģijas virzieniem, gatavojoties i2010 vidēja termiņa izvērtējumam 2008.gadā.

Padomes secinājumu projekts:

1) jānodrošina, lai informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) ieguldījums Lisabonas dienas kārtībā ir atbilstīgi atspoguļots nacionālajās reformu programmās;

2) politikas veidotājiem ātri jāreaģē uz konverģences rezultātā strauji mainīgo biznesa modeļu un tehnoloģiju attīstību, t.i., jārada vide, kas veicina un iedrošina progresīvu pakalpojumu attīstību, kas varētu pozitīvi ietekmēt izaugsmi un nodarbinātību – šādu izaugsmi varētu nodrošināt radiofrekvenču identifikācijas tehnoloģijas, mobilā TV un mobilā komercija;

3) jāpievēršas patērētāju jautājumiem, lietotāju radīta satura “eksplozijai”, vides, kas veicina patērētāju uzticību, nodrošināšanai, jāpalielina IKT drošība;

4) jāturpina dalībnieku dialogs par ilgtermiņa e-iekļaušanas jautājumiem, attīstot politisko nostāju pirms 2008.gada pavasara Eiropadomes.

Padomes secinājumu projekts ietver uzdevumu attīstīt nākamās paaudzes tīklus un internetu, tostarp ļoti liela ātruma datu pārraides tīklus, bezvadu tehnoloģijas, web 2.0, lietu internetu un uz internetu balstītus pakalpojumus, piedāvājot jaunus e-biznesa risinājumus un lietojumus rūpniecībai.

2007.gada 6.–8.jūnija Transporta, telekomunikāciju un enerģētikas ministru padome ir aicināta apstiprināt padomes secinājumus “i2010 – 2007.gada ziņojums par informācijas sabiedrību”.

Latvija atbalsta padomes secinājumus “i2010 – 2007.gada ziņojums par informācijas sabiedrību”.

Latvija atzīst, ka ir nepieciešama ES vienotā nostāja par kopējiem iniciatīvas i2010 attīstības virzieniem 2007. un 2008.gadam, kā arī jāizvērtē 2006.gada rezultāti.

Īpašu uzdevumu ministra

elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāts

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!