• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par deputātu tikšanos ar Latvijas vēstnieku Japānā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.05.2007., Nr. 84 https://www.vestnesis.lv/ta/id/157731

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas 2007.gada 24.maija sēdē

Vēl šajā numurā

25.05.2007., Nr. 84

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par deputātu tikšanos ar Latvijas vēstnieku Japānā

 

24.maijā deputātu grupas sadarbībai ar Japānas parlamentu priekšsēdētājs Jānis Porietis un deputāti tikās ar Latvijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Japānā Pēteri Vaivaru. Tikšanās laikā pārrunātas sadarbības perspektīvas Latvijas un Japānas parlamentu, augstāko valsts institūciju un pašvaldību ietvaros.

Vēstnieks uzsvēra Japānas imperatora Akihito un imperatores Mičiko vizītes Latvijā šā gada 25. un 26.maijā nozīmīgumu. Karaliskā pāra apmeklējums varētu veicināt arī Japānas investoru interesi par Latviju, kas padziļinātu ekonomisko sadarbību investīciju klimata, transporta, elektronikas un biznesa infrastruktūras jomā, pauda P.Vaivars. Viņš pastāstīja arī, ka šā gada augustā plānota Japānas un Latvijas parlamentārās sadraudzības līgas priekšsēdētāja Hirofumi Nakasones vizīte Latvijā.

Puses bija vienisprātis, ka jāturpina arī veiksmīgā sadarbība starp sadraudzības pilsētām – Rīgu un Kobi. Viesis informēja, ka 2008.gadā ar Rīgas domes iniciatīvu Kobes pilsētā paredzēts atainot Rīgas dienas, savukārt Latvijas sabiedrība ar Kobes sasniegumiem iepazīsies 2009.gadā.

Sarunas noslēgumā puses vienojās, ka divpusēja dialoga intensificēšanu starp Latviju un Japānu varētu veicināt oficiālo amatpersonu vizītes un starpparlamentārā sadarbība.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!