• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Krievijas vēstnieka vizīti Saeimas Ārlietu komisijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.05.2007., Nr. 83 https://www.vestnesis.lv/ta/id/157653

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas ārlietu ministra vizīti Vatikānā un tikšanos ar Romas pāvestu Benediktu XVI

Vēl šajā numurā

24.05.2007., Nr. 83

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Krievijas vēstnieka vizīti Saeimas Ārlietu komisijā

 

Vakar, 23.maijā, Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš un komisijas deputāti tikās ar Krievijas Federācijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Viktoru Kaļužniju.

Tikšanās laikā tika runāts par Latvijas un Krievijas attiecību attīstību.

Ārlietu komisijas priekšsēdētājs A.Bērziņš atgādināja, ka Latvija un Krievija piešķir lielu nozīmi divpusējām attiecībām, kam liecinieks ir vairākas augstākā līmeņa apmaiņu vizītes. Īpaši tika akcentēta parlamentāro kontaktu svarīgā loma, kam ir liels attīstības potenciāls.

Krievijas vēstnieks V.Kaļužnijs pateicās par iespēju tikties ar komisijas deputātiem un uzsvēra, ka Krievija ir atvērta politiskajam dialogam ar Latviju. Viņš atzina, ka dinamiska starpvaldību komisijas darbība ir solis pretī problēmjautājumu risinājumiem, un pastāstīja, ka šā gada jūnijā Maskavā notiks arī Latvijas un Krievijas darba grupu tikšanās, savukārt jūnija vidū Rīgā plānota Krievijas Valsts Domes delegācijas vizīte.

Puses pārrunāja arī citus aktuālos jautājumus abu valstu attiecībās, tostarp par abu valstu arhīvu sadarbību un karā kritušo karavīru apbedījumu aizsardzību, kā arī pārsprieda jautājumu par Saeimā pieņemto deklarāciju par atbalstu Igaunijai. Sarunas laikā vēstnieks arī informēja, ka līdz jūlija vidum Krievija plāno ratificēt Latvijas un Krievijas robežlīgumu. Savukārt runājot par abu valstu ekonomisko sadarbību, puses pieskārās tranzīta biznesa attīstībai, tarifu politikai un zivju produktu eksportam.

Tikšanās laikā puses pieskārās arī Eiropas Savienības (ES) aktualitātēm, tostarp jautājumam par enerģētikas politiku un enerģētikas drošību. Tika runāts arī par Baltijas reģiona enerģētikas forumu, kas notiks šā gada jūnijā Rīgā, neseno Krievijas un ES vadītāju samitu Samārā, kā arī par Krievijas vēlmi iestāties Pasaules tirdzniecības organizācijā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!