• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas ārlietu ministra vizīti Vatikānā un tikšanos ar Romas pāvestu Benediktu XVI. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.05.2007., Nr. 83 https://www.vestnesis.lv/ta/id/157650

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Baltijas jūras reģiona drošību un stabilitāti

Vēl šajā numurā

24.05.2007., Nr. 83

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas ārlietu ministra vizīti Vatikānā un tikšanos ar Romas pāvestu Benediktu XVI

 

Ārlietu ministrs Artis Pabriks 23.maijā savas vizītes ietvaros Vatikānā tikās ar Romas pāvestu Benediktu XVI. Ārlietu ministrs pāvestam uzdāvināja Svētā Meinarda pārbedījuma vietas, kas atrodas Rīgas Doma baznīcā, fotoattēlu ar kapa plāksni un piemiņas uzrakstu. Meinards Ikšķilē izveidoja pirmo pamatiedzīvotāju, tolaik pagānu lībiešu, kristīgo draudzi Latvijā – līdz ar to jau no XII gadsimta Rietumu kristīgā kultūrtradīcija ienāca Baltijas reģionā.

Artis Pabriks norādīja uz Vatikāna milzīgo lomu ētisko un morālo vērtību uzturēšanā, kas mūsdienās ir ļoti būtiski. Tāpat ministrs pateicās Vatikānam kā pirmajai valstij, kas atzina Latvijas neatkarību 1918.gadā.

Latvijas un Svētā Krēsla attiecības ir labas, stabilas un ar ilgu vēsturi. Diplomātiskās attiecības atjaunotas 1991.gada 1.oktobrī. Latvijas visaugstākās amatpersonas ir apmeklējušas Vatikānu, tādējādi dodot pozitīvu ieguldījumu Latvijas un Vatikāna divpusējā sadarbībā. Pāvesta Jāņa Pāvila II pastorālā vizīte Latvijā 1993.gadā bija vēsturisks notikums ne tikai Latvijas katoļu dzīvē, bet visas Latvijas vēsturē.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!