• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sieviete un mūžība 100 fotoattēlos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.11.1999., Nr. 384/385 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15760

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Tauru skaņās kad viļņojas gaiss"

Vēl šajā numurā

19.11.1999., Nr. 384/385

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sieviete un mūžība 100 fotoattēlos

Latvijas valsts svētku priekšvakarā, 17.novembrī, Rīgā, Dailes teātrī, atklāja fotoizstādi "1/125 daļa sekundes". Tā ir pirmā fotomākslas skate, kur savu pasaules uztveri caur objektīvu rāda tikai Latvijas daiļā dzimuma pārstāves — 26 autores ar 100 darbiem. Tiesa, pirms 22 gadiem Rīgā interesentus pulcēja starptautiskā izstāde "Fotografē sieviete", tur piedalījās arī dažas mājinieces, vairākām mūsu fotogrāfēm ir bijušas personālizstādes, tomēr fakts nav apstrīdams — tikai pašmāju autores savu fotojaunradi vienkop kādā izstādē rāda pirmoreiz.

Izstādes atklāšanā kuplā skaitā piedalījās arī vīrieši. Savas domas par redzēto izteica pazīstamais latviešu izcelsmes amerikāņu fotogrāfs Ulvis Alberts: "Tagad jau pusi gada dzīvoju Latvijā, jūtos te kā mājinieks. Tas ir vienreizēji — redzēt kopā tik daudzas autores, kas fotografē. Kad 1983.gadā pirmo reizi biju Latvijā, uz mani dziļu iespaidu atstāja Intas Rukas darbi, esmu pazīstams vēl ar vairākām latviešu fotogrāfēm, gan ne ar visām, kas te izlikušas savus darbus. Kopīgais izstādes līmenis ir ļoti augsts — tādas fotogrāfijas varētu būt interesantas visai pasaulei. Ceru, ka šīs Latvijas sieviešu fotogrāfijas vienkop ceļos arī uz citām valstīm."

Savukārt Sieviešu tiesību institūta direktore Laila Balga uzteica fotogrāfes par uzdrīkstēšanos sevi atklāt arī kopīgā fotogrāfiju izstādē. Viņa aicināja 22.novembrī atnākt vēl uz vienu fotoizstādi, kuras autores ir sievietes, — Rīgas domē atklās fotomākslinieces Elizabetes Ūlsones un dzejnieces Annetes Lundborgas (Zviedrija) izstādi "En Garde", kas stāsta par sievieti invalīdi mīlestībā. Bet par Latvijas fotogrāfu kolekciju "1/125 sekundes daļa" L.Balga ir pārliecināta:" Šai izstādei jākļūst par ceļojošo, tā jāredz arī citās pilsētās un pašvaldībās."

"LV" informācija

I3.JPG (42021 BYTES) I1.JPG (25549 BYTES) Divi no izstādes fotoattēliem: autores — Gunta Andersone ( pa kreisi ) un Ingrīda Eveliete ( pa labi )

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!