• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Savienības Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomes sanāksmi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.05.2007., Nr. 77 https://www.vestnesis.lv/ta/id/157161

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Moldovas Republikas premjerministra oficiālo vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

15.05.2007., Nr. 77

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Savienības Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomes sanāksmi

 

01.JPG (16775 bytes)
Vakar, 14.maijā, Briselē pulcējās Eiropas Savienības valstu ārlietu ministri, lai apspriestu saspīlēto attiecību uzlabošanas iespējas ar Krieviju. Nedēļas nogalē Samārā paredzēts ES un Krievijas samits, kurā plānotas sarunas par ES un Krievijas jaunu stratēģisko partnerattiecību līgumu, kurā būtu iekļauta enerģētika, tirdzniecība, ekonomiskā sadarbība un cilvēktiesības. Attēlā: Latvijas ārlietu ministrs Artis Pabriks, Zviedrijas ārlietu ministrs Karls Bilts un Portugāles ārlietu ministrs Luiss Amado sarunā pirms ES Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomes sanāksmes
Foto: EPA/A.F.I.

14.maijā Briselē ārlietu ministrs Artis Pabriks piedalījās Eiropas Savienības (ES) Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomes sanāksmē, kurā notika plašāka viedokļu apmaiņa par gatavošanos ES–Krievijas samitam.

Piedaloties diskusijā, A.Pabriks aicināja uzturēt dialogu ar Krieviju un ES paust stingru un vienotu nostāju ES–Krievijas samitā. Artis Pabriks aicināja ES samitā paust kopēju atbalstu tās dalībvalstij – Igaunijai, jo nav pieņemams, ka pret kādu no ES dalībvalstīm tiek vērstas tādas darbības, kas ir pretrunā ar Vīnes konvenciju par diplomātiskajiem sakariem, vai uzbrukumi informācijas tehnoloģiju sistēmām. Ministrs uzsvēra enerģētikas dialoga nozīmi attiecībās ar Krieviju.

Ministrs informēja ES ārlietu ministrus par plānoto Latvijas un Krievijas robežlīguma ratifikācijas gaitu Latvijas parlamentā un uzsvēra, ka sagaidām arī drīzu līguma ratifikāciju no Krievijas puses.

Sanāksmē Eiropas Savienības ārlietu ministri pievērsās pašreizējai situācijai Uzbekistānā un vienojās pagarināt liegumu iebraukt ES atsevišķām Uzbekistānas amatpersonām.

Ārējo attiecību sanāksmē ministri pārrunāja EK jauno iniciatīvu ES sadarbībai ar Melnās jūras reģionu, nodrošinot labāku ES atbalsta koordināciju ar paša reģiona aktivitātēm un pilnveidojot ES politisko dialogu ar partneriem šajā reģionā.

Ārējo attiecību sanāksmē ES ārlietu ministri īsi pārrunāja pašreizējo situāciju Sudānā, Somālijā, Irākā. ES ārlietu un aizsardzības ministru kopējā sanāksmē apsprieda gatavošanos ES plānotajām misijām Kosovā un Afganistānā.

Vispārējo lietu padomes sanāksmē Vācijas ārlietu ministrs Franks Valters Šteinmeijers iepazīstināja kolēģus ar nākamās ES valstu un valdību vadītāju sanāksmes – Eiropadomes – dienaskārtību, kura notiks Briselē 21. un 22.jūnijā. F.V.Šteinmeijers informēja par ES prezidentūras plāniem Konstitucionālā līguma Eiropai reformas procesā.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!