• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pedagogiem, sabiedrībai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.11.1999., Nr. 381/383 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15688

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tev mūžam dzīvot, Latvija!

Vēl šajā numurā

17.11.1999., Nr. 381/383

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministre

Pedagogiem, sabiedrībai

Stājoties izglītības un zinātnes ministres amatā, solīju pedagogiem, saviem vēlētājiem, izglītības sistēmas darbiniekiem šajā darbā darīt visu iespējamo, lai pārtrauktu apkaunojošo situāciju, ka pedagogu vidējās algas ir zemākas par valsts iestāžu darbinieku un tautsaimniecībā strādājošo darba algām.

Četros mēnešos, kopš atrodos ministres amatā, ir izdevies panākt, ka sākusies reāla virzība šī mērķa sasniegšanai. Gatavojot nākamā gada budžetu, pedagogu algu palielinājumam izdevās panākt vislielāko pielikumu pēdējo astoņu gadu laikā. Papildus piešķirtie 6,24 miljoni latu un valdības šodien pieņemtais lēmums vēl par 2 miljonu latu piešķiršanu pedagogu darba samaksas palielināšanai 2000.gada budžetā ir vislielākais algu fonda pieaugums, kādu neviena valdība, neviens ministrs, neviena koalīcija līdz šim nebija varējusi panākt. Un tomēr šodien lielākajā daļā Latvijas skolu notiek streiks, ko rīko Latvijas izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības.

Neraugoties uz vairākkārtējiem mēģinājumiem vienoties jautājumā par pedagogu algām, šo streiku neizdevās novērst, un iespējas turpināt dialogu diemžēl šķiet izsmeltas. Šādā situācijā es vairs neredzu iespējas turpināt pildīt savus pienākumus. Dialogs, kurš reāli ir devis algu paaugstinājumu pedagogiem, ar šo ir beidzies.

Es esmu ieguldījusi savā darbā visus spēkus. Man ir skumji par to, ko neesmu paguvusi paveikt, un rīt, 17.novembrī, iesniegšu Ministru prezidentam paziņojumu par demisiju.

Silva Golde, izglītības un zinātnes ministre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!