• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar fotocilvēka acīm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.11.1999., Nr. 378/380 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15663

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valsts akciju sabiedrības "Latvijas dzelzceļš" darbību

Vēl šajā numurā

16.11.1999., Nr. 378/380

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar fotocilvēka acīm
A.JPG (23191 BYTES)

 

 

 

 

Arnis Blumbergs. 17.08.1999.

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Šodien, 16. novembrī, Rīgas fotoklubā tiek atklāta "Latvijas Vēstneša" fotoredaktora Arņa Blumberga personālizstāde

Arnis ātri skaišas un dažreiz jokus nesaprot. Un citreiz vēl tā un šitā. Bet es to varu viegli pieciest kopš tās reizes, kad redzēju, kā viņš ar visu savu krietno ekipējumu gandrīz pacēlās gaisā. Tā bija pavasara diena kaut kur pie Cēsīm, kur ozoliem noauguši pakalni un zilas tāles.

Gatavojām ikdienišķu fotoreportāžu par ikdienišķām lietām, kad pēkšņi pamanījām neikdienišķi lielu stārķu pulku. Arnis uzreiz fotoaparātu ārā un nu seko putnu rotaļām caur savu fotolodziņu. Bet tie pamazām sāk celties spārnos — un ... Arņa raženais augums pastiepjas vēl garāks, un izskatās, ka galvenais atbalsta punkts nu viņam nav vairs zeme, bet svēteļa spārns, kas to ceļ līdzi augšup.

Arnis Blumbergs pieder pie tiem daudzajiem latviešu fotogrāfiem, kas nākuši no tautas un fotomākslas pasaulē iegājuši caur amatieru fotoklubiem. Maizi pelnot ar galdnieka darbu, neklātienē pabeidzis poligrāfijas skolu, kādu laiku strādājis pie labiem meistariem cinkogrāfijā, līdz pamanījis Rīgas Kinostudijas paziņojumu, ka tiek izsludināts konkurss uz vakanto fotogrāfa vietu.

Turpmākie desmit gadi — tie ir raženi gan pašai latviešu kinematogrāfijai, gan visiem septiņiem Rīgas Kinostudijas fotogrāfiem. Arnis ir līdzdalīgs desmit labu filmu tapšanā. Vistuvāk sirdij bijis darbs tādās filmās kā "Puika", "Tās dullās Paulīnes dēļ", "Trīs minūtes lidojuma", "Lietus blūzs". Dažāda tematika, ļoti atšķirīgi režisori, bet visi — spilgtas personības. Fotogrāfs ir kopā ar filmu un uzņemšanas grupu no tā sauktajām aktieru provēm līdz lentes nodošanas brīdim.

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!