• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: - sarunā ar Lielbritānijas valsts ministru Eiropas un Eiropas Savienības lietās; - tiekoties ar Krievijas ārlietu ministru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.11.1999., Nr. 378/380 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15658

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvija un Norvēģija

Vēl šajā numurā

16.11.1999., Nr. 378/380

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs:

— sarunā ar Lielbritānijas valsts ministru Eiropas un Eiropas Savienības lietās

12.novembrī Helsinkos "Ziemeļu dimensijai" veltītās ES ārlietu ministru sanāksmes ietvaros ārlietu ministrs Indulis Bērziņš tikās ar Lielbritānijas valsts ministru Eiropas un Eiropas Savienības lietās Kītu Vazu.

I.Bērziņš informēja K.Vazu par Latvijas veikto progresu integrācijas procesā Eiropas Savienībā, kā arī pieskārās būtiskākajām Latvijas un Lielbritānijas sadarbības jomām, paužot Latvijas ieinteresētību padziļināt sadarbību ar Lielbritāniju.

Lielbritānijas valsts ministrs apstiprināja Lielbritānijas atbalstu Latvijai gan Eiropas Savienības paplašināšanās procesā, gan ar integrāciju NATO saistītajos jautājumos. Viņš atsaucās arī uz Lielbritānijas premjerministra Tonija Blēra izteikumu, ka Eiropai ir jākļūst plašākai, jo tā nav tikai Rietumeiropas klubs.

Pārrunājot abu valstu bilaterālās attiecības, īpaša uzmanība tika pievērsta ekonomisko attiecību plašākas attīstīšanas nepieciešamībai.

Sarunā skarts arī Valsts valodas likums, kura pieņemšana Saeimā paredzēta decembrī. Lielbritānijas valsts ministrs pauda bažas, ka valodu likuma neatbilstība starptautiskajiem standartiem varētu ietekmēt Helsinku ES Padomes lēmumu kvalitāti.

Abas amatpersonas sarunas gaitā pieskārās arī situācijas attīstībai Čečenijā. I.Bērziņš kolēģim pauda Latvijas pozīciju šajā sakarā.

Sarunas beigās abas puses vienojās par nepieciešamību uzturēt aktīvu savstarpējo dialogu. Tika vēlreiz apstiprināts Lielbritānijas ārlietu ministra Robina Kuka ielūgums Latvijas ārlietu ministram I.Bērziņam nākamā gada janvārī ierasties vizītē Londonā.

— tiekoties ar Krievijas ārlietu ministru

12. novembrī Helsinkos Ziemeļu dimensijai veltītās ES ārlietu ministru sanāksmes ietvaros ārlietu ministrs Indulis Bērziņš tikās ar Krievijas ārlietu ministru Igoru Ivanovu.

Sarunas gaitā apspriesti jautājumi, kas saistīti ar sadarbību "Ziemeļu dimensijas" ietvaros, iespējamie konkrētie sadarbības projekti, kuru īstenošanā ir ieinteresētas abas puses.

Abi ministri pārrunāja nepieciešamību turpināt tālāk sagatavot abu valstu līgumbāzei, Latvijas un Krievijas starpvaldību komisijas darba un attīstīt abu valstu sadarbību pārrobežu jautājumu ietvaros. Pārrunāti arī konkrēti projekti un jomas (enerģētika, tranzīts u.c.), kurās sadarbība būtu īpaši veicināma.

Krievijas puse apstiprināja savu nopietno pieeju "Ziemeļu dimensijai", to saredzot kā ilglaicīgu projektu. Arī Latvija ir ieinteresēta "Ziemeļu dimensijas" ietvaros uzsāktās sadarbības tālākā turpināšanā.

Ir jāveicina reāls aktīvs dialogs starp abām valstīm visos līmeņos. Tā ietvaros varētu tikt pārrunāti arī jautājumi, kuros abām pusēm ir dažādas pozīcijas.

I.Ivanovs interesējās par valodas likuma pieņemšanas gaitu Latvijas parlamentā, I. Bērziņš informēja savu Krievijas kolēģi par sabiedrības integrācijas procesiem Latvijā, tai skaitā Eiropas Komisijas izteikto pozitīvo vērtējumu EDSO rekomendāciju izpildē pilsonības un naturalizācijas jomā.

Sarunā skarta arī situācijas attīstība Čečenijā, kur Krievijas ārlietu ministrs informēja par aktuālajām norisēm.

I.Bērziņš vēlreiz apstiprināja uzaicinājumu Krievijas Federācijas ārlietu ministram apmeklēt Latviju.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!