• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvija un Norvēģija. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.11.1999., Nr. 378/380 https://www.vestnesis.lv/ta/id/15656

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvija un Norvēģija (turpinājums)

Vēl šajā numurā

16.11.1999., Nr. 378/380

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvija un Norvēģija

Par Saeimas priekšsēdētāja vizīti Norvēģijā

Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume no 15. līdz 17.novembrim uzturas oficiālā vizītē Norvēģijas Karalistē.

Mūsu delegācijas sastāvā ir arī frakcijas "Latvijas ceļš" deputāte Kristiāna Lībane, Tautas partijas frakcijas deputāts Jānis Škapars un politisko organizāciju apvienības "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" frakcijas deputāts Jakovs Pliners.

Delegācija tiksies ar Norvēģijas karali Haraldu V. Stortinga prezidenti Kirsti Kolli Grondāli, premjerministru Šelu Magni Bundevīku, kā arī citām augstām Norvēģijas amatpersonām.

Saeimas preses dienests

Vizītes priekšvakarā Norvēģiju pēc šīs valsts Ārlietu ministrijas ielūguma apmeklēja "Latvijas Vēstneša" ārpolitikas redaktors Jānis Ūdris. Viņa iepazīšanās programmā bija iekļautas arī tikšanās ar pazīstamiem Norvēģijas politiķiem, kuru laikā tapa vairākas ekspresintervijas par Latvijas Republikas un Norvēģijas Karalistes attiecībām.

Hanss Resjūre ( Hans Rųsjorde ), Norvēģijas Karalistes Stortinga viceprezidents, — "Latvijas Vēstnesim"

Kā jūs vērtējat parlamentu kontaktus mūsu valstu divpusējās attiecībās un gaidāmo Latvijas parlamenta priekšsēdētāja Jāņa Straumes vizīti Norvēģijā?

— Es domāju, ka pēdējos gados esam vērojuši nepārprotami pozitīvu attīstību. Labs apliecinājums mūsu labajām, netraucētajām attiecībām ir abu pušu kopējais viedoklis par oficiālo vizīšu aktualitāti. Norvēģija cenšas šādas vizītes īstenot visās trīs Baltijas valstīs. Mūsu politiķi un militārie eksperti bieži apmeklē Baltijas bataljonu, kurā dienē visu trīs Baltijas valstu karavīri. Taču es tikai nupat sapratu, ka parlamentāros kontaktos mums brīžiem vairāk jākoncentrējas tieši uz vienu valsti, izdalot to no kopējā skatījuma uz visām trim Baltijas valstīm. Kontakti starp mūsu parlamentiem ir vitāli svarīgi, īpaši mūsu valstu attiecību attīstības kontekstā. Mūsu attiecības starp tautām kļūst aizvien ciešākas, un arī politiķiem ir jāpadziļina un jānostiprina sadarbība. Īpaši jau parlamentārajā līmenī.

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!